Veldkorfbal: 8 Taarten en 2 punten VZOD

Kudelstaart – De zaalkampioen VZOD/FIQAS 1 mocht afgelopen zaterdag weer aantreden op de Wim Kan Dreef voor de eerste returnwedstrijd van het veldseizoen, tegen Huizen 1. Ook op het veld mag VZOD de eerste plaats bekleden, maar heeft nog een aantal zware wedstrijden voor de boeg. De uitwedstrijd tegen Huizen werd meer dan een half jaar geleden met slechts 9-10 gewonnen. In dat halve jaar, dat grotendeels gevuld was met de zaalcompetitie, hebben de Kudelstaarters grote stappen gemaakt. Van de 14 zaalwedstrijden werden er maar liefst 13 gewonnen. Alleen Triaz was hen een keer te slim af, de Amsterdammers werden uiteindelijk ook tweede in de poule en promoveerden afgelopen zaterdag na een beslissingswedstrijd ook naar de 2e klasse. In de 13 wedstrijden die VZOD won, wist het dat maar liefst 6 keer met meer dan 7 punten verschil te doen. Uiteindelijk werd in 14 wedstrijden een gemiddelde van 18 doelpunten gehaald en coach Frits Visser was zo onverstandig om daar vooraf een weddenschap op te zetten en deelde daarom na de wedstrijd 8 zelf gebakken appeltaarten uit aan de zaalkampioenen. De achtste speelronde zal te boek gaan als een natte en een koude, maar daar was men in Kudelstaart inmiddels wel aan gewend. Al twee zaterdagen voorafgaand aan deze wedstrijd stonden de bikkels van VZOD op het veld in weer en wind te oefenen om de vorm te behouden, en met succes. Huizen leek slordig en ongeconcentreerd te starten terwijl VZOD amper tijd nodig had om op stoom te komen. Josine Verburg opende de score voor de thuisploeg na twee minuten spelen met een afstandsschot. Alyssa te Riele, Thomas van der Zwaard en Martijn Vervark volgden haar voorbeeld en stonden samen garant voor een 4-0 voorsprong. Na de twee functiewisselingen kon Josine het niet laten om wederom een afstandsschot door korf te gooien. Zij zou vlak voor rust gewisseld worden vanwege een lichte enkelblessure die ze tijdens de wedstrijd opliep. De blauw zwarten hadden in de eerste helft wellicht meer last van het weer dan van de matig verdedigende tegenstander. Maar door op hoog tempo slim te spelen op korte afstanden van de korf, kon ook de invloed van de wind getackeld worden. Uiteindelijk ging VZOD, na een doelpunt van aanvoerder Dineke Westerhof, met een 7-0 voorsprong de rust in. Huizen wist na rust dan wel drie keer op rij te scoren voor een 7-3 tussenstand, maar kon ook gedurende de tweede helft niet door drukken. Met nog een kwartier te spelen en een 10-5 stand mocht ook Shewa Bernsen nog haar invalbeurt maken nadat Alyssa geblesseerd het veld moest verlaten met een lichte hoofd- en nekblessure die zij tijdens de wedstrijd opliep. In de tweede helft wisten Martijn, Donja Passies en Bart de score nog aan te vullen en ’tekende’ aanvoerder Dineke uiteindelijk voor een 11-6 eindstand op het nieuwe digitale wedstrijdformulier. Daarmee blijft VZOD/FIQAS 1 de direct concurrent ZKC ’31 één puntje voor. Aanstaande zaterdag 4 april zal VZOD af reizen naar de directe concurrent ZKC ’31 uit Zaandam. Een overwinning daar zou resulteren in een voorsprong van minimaal 3 punten op alle tegenstanders. De wedstrijd zal, zoals elke wedstrijd tot de zomer, gespeeld worden om 15.30 uur.