Dit weekend veel te doen in ‘cultuurstad’ Aalsmeer

Aalsmeer – Waanzinnig goed, het concert gisteren, donderdag 16 april, van de 3JS in het Crown Theater. De bezoekers hebben echt genoten van dit zogenaamde inhaal-concert. Het eerdere geplande optreden was afgezegd wegens ziekte, maar dit hebben de mannen uit Volendam meer dan goed gemaakt. Een staande ovatie kregen ze. Komend weekend biedt ‘cultuurstad’ Aalsmeer ook weer een scala aan uitgaansmogelijkheden. Wat gaan we doen vrijdag- en zaterdagavond en zondag?

Vrijdag 17 april: Naar de generale repetitie van musical ‘Ruth’ in de Open Hof kerk in de Ophelialaan. Omdat de voorstelling op zaterdag is uitverkocht, is besloten om inwoners toch de kans te geven deze musical bij te wonen. Het is wel de generale, dus kunnen eventuele foutjes verwacht worden. De toegangsprijs is gereduceerd, 5 euro per persoon. Aanvang is 20.00 uur.

Zaterdag 18 april is de keuze gevarieerd. Vanaf 19.00 uur is het feest met een Frans tintje in het Crown Theater. Voor aanvang van de show ‘Vive la France’ (vanaf 20.00 uur) met allerlei bekende Franse chansons en hits kan sfeer geproefd worden bij diverse kraampjes. Kom een wijntje drinken, laat u informeren over Jeu de Boules, geniet van hapjes en muziek van een accordeonist. In de Karmelkerk begint om 20.00 uur het musicalproject van de Karmeldenktank. De recensies in deze zijn lovend, dus wie nog een kaartje weet te bemachtigen, gaat zeker genieten. Niet meer voorradig? Niet getreurd. In het Dorpshuis brengt Toneelvereniging Kudelstaart vanaf 20.15 uur voor de laatste keer de komedie ‘Jake’s Vrouwen’. Ook hierover wel goeds gehoord. Ook zaterdagavond:

* Benefietfeest voor vluchtelingen uit Syrië met optredens van de bands Carousel Colours, The Twist, Serve the Sun en Total Seclusion in N201, Zwarteweg vanaf 20.30 uur. De entree is 5 euro.

* Cabaretvoorstelling van Arno van der Heijden met de titel ‘U bevindt zich hier’ met een hoofdrol voor alles en nog wat in Aalsmeer. In cultureel café Bacchus in de Gerberastraat vanaf 21.00 uur.

* Het eerste Endles dancefeest met dj’s Shahrooz en trio Threble in The Beach aan de Oosteinderweg 247a vanaf 22.00 uur.

* En Feesterij de Bok aan de Dreef bestaat twee jaar en gaat een feestje ‘bouwen’ vanaf 21.00 uur.

* In The Shack in Oude Meer kunnen liefhebbers terug naar de muziek uit de jaren zeventig tijdens het optreden van de band 7T-Rox vanaf 22.00 uur.

En een aanrader voor zondag 19 april: De voorstelling ‘Sneeuwwitje’  in het Crown Theater. Een uitje voor de hele familie met overigens een aantrekkelijke korting voor wie met  vier personen komt. Kijk hiervoor op www.crowntheateraalsmeer.nl. De aanvang is 14.30 uur. Het weekend afsluiten kan tot slot zondagavond in café Joppe in de Weteringstraat met de grote popquiz van 19.00 tot ongeveer 22.30 uur.

De 3JS in actie op het Crown podium. Foto: www.kicksfotos.nl.