Uit in Aalsmeer en evenementenbeleid

Aalsmeer – Van een gevarieerd aanbod aan muziek kon vorig weekend genoten worden. Op donderdag al presenteerde Feesterij de Bok een jamsession met als basis de vaste begeleidingsband van drummer en zanger Leo Lauffer. Het publiek kreeg een gevarieerde avond met solisten op gitaar, toetsen, drums en zang. Iedere laatste donderdag van de maand organiseert de Bok deze jamsession. Muzikanten zijn welkom. Op zaterdag was Bacchus de ‘place to be’ voor liefhebbers van blues en rock. De John F. Klaverband verzorgde een optreden. Echt heel druk was het niet, maar degenen die er waren konden de muziek zeker waarderen en beloonde de vierkoppige band steevast met een luid applaus. Er werd zelfs nog om een toegift gevraagd en uiteraard is toen nog een nummer gespeeld. Voor liedjes van de legendarische band The Rolling Stones zaten fans zaterdagavond goed bij The Shack in Oude Meer. The Dead Flowers trakteerde de bezoekers op diverse hits. Vooral de hele bekende nummers kregen waardering. Het verzoek om refreinen mee te zingen werd uit volle borst beantwoord. En zondag moest er een keuze gemaakt worden. Naar Bob en Gon in de Crown Club voor een optreden van Leoni Jansen en Eric Vaarzon Morel of naar jachthaven Nieuwe Meer waar zangeres Katelijne van Otterloo  smaakvolle funky en jazzy arrangementen ten gehore zou gaan brengen? De keuzes waren verdeeld, goed verdeeld, beide concerten zijn goed bezocht en voor beide waren de recensies na afloop lovend.

De Ministers, harpmuziek en Jan Leliveld

Komend weekend is er (natuurlijk) ook weer van alles te doen in Aalsmeer. Vrijdag 6 maart trakteert de N201 aan de Zwarteweg op optredens van de band Jackal, J’acuses en Cradle in Echo tijdens de vrijdagshow. Het eerste optreden begint om 21.00 uur en de toegang is gratis. Bij Feesterij de Bok is het Crazy Friday, net als alle andere vrijdagavonden weer gekkenhuis! Vanaf 22.00 uur feest met een hoofdletter. Zaterdag 7 maart kan plaats genomen worden in dorpshuis de Reede in Rijsenhout voor een open middag (vanaf 14.30 uur) en presentatieavond (vanaf 20.00 uur) van drumfanfare Melomanie. Voor de jeugd is er van 19.00 tot 21.00 uur discozwemmen in zwembad De Waterlelie aan de Dreef. De Ministers verzorgen zaterdagavond vanaf 21.00 uur een muziektheatervoorstelling in cultureel café Bacchus, in The Shack in Oude Meer staat vanaf 22.00 uur de band Spit! op het podium en Feesterij de Bok presenteert Het Foute Feest. Het weekend kan zondag 8 maart met muziek afgesloten worden: Harpconcert van Duo Dyade in de Oud Katholieke kerk aan de Oosteinderweg 394 vanaf 15.30 uur, rock en blues van de Jean Paul Rena Band in The Shack in Oude Meer vanaf 16.00 uur en Westeinder Live in het Westeinder Paviljoen aan de Kudelstaartseweg met een optreden van de Aalsmeerse zanger Jan Leliveld. Aanvang 16.00 uur, toegang gratis.

Kermis en (familie)films

Tot en met zondag 8 maart is er kermis in Aalsmeer, met vrijdagavond bezoek van Buurman en Buurman, zaterdagavond vuurwerk en zondag eurodag! En Crown Cinema in Studio’s Aalsmeer aan de Van Cleeffkade biedt het hele weekend een gevarieerd aanbod aan (familie)films, waaronder Michiel de Ruyter, Fifty Shades of Grey, Paddington en Big Hero 6.

Evenementennota

Aalsmeer is een dorp van feesten en evenementen, met dank aan de vele enthousiaste vrijwilligers en ondernemers die ieder jaar weer van alles organiseren. Wat vindt u als bewoner van de Aalsmeerse evenementen? De gemeente werkt aan een nieuw evenementenbeleid en hoort graag hoe u over evenementen denkt. De gemeente wil de typische Aalsmeerse tradities graag behouden. Gezellig, maar wel veilig is het uitgangspunt. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe evenementennota. De gemeente vindt het belangrijk om te horen wat bewoners vinden van de evenementen in Aalsmeer. Laat ook horen hoe u erover denkt: www.aalsmeer.nl/enquete.

 

Foto: Afgelopen zondagmiddag verzorgde Katelijne van Otterloo met haar band een optreden bij jachthaven Nieuwe Meer. En met succes, ondanks het mooie weer, een volle zaal! Foto: www.kicksfotos.nl