Trainen voor 33ste Dam tot Damloop

Aalsmeer – Op zondag 17 september kunnen 50.000 hardlopers meedoen aan de 33e editie van de Dam tot Damloop. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. De afstand is 10 Engelse Mijl, waaraan ook elk jaar een aantal wereldtoppers meedoet. Alle beschikbare startbewijzen waren razendsnel uitverkocht!

Wil je toch een startbewijs bemachtigen? Train dan mee met atletiekvereniging Aalsmeer, want ook dit jaar organiseert AVA weer een serie trainingen ter voorbereiding op de Dam tot Dam loop, inclusief een gegarandeerd startbewijs voor de Dam tot Damloop met een bevoorrechte startpositie. Deze 16,1 kilometer van Amsterdam naar Zaandam vindt plaats op zondag 17 september. Voor velen is het een uitdaging om deze bijzondere loop een keer te volbrengen. Dit kan echter niet zomaar en vraagt een serieuze voorbereiding.

Deze voorbereiding richt zich op de iets gevorderde hardloper, niet voor de echte beginners. Er wordt uitgegaan dat deelnemers aan deze trainingen zonder problemen drie kwartier kunnen hardlopen. De eerste training en kennismaking vindt plaats op zondag 18 juni om 9.00 uur op de atletiekbaan aan de Sportlaan. Daarna worden wekelijks op dezelfde tijd duurlopen gestart vanaf de parkeerplaats bij de camping van het Amsterdamse bos. Er wordt in meerdere tempo groepen gelopen. De duurlopen worden uitgebreid totdat alle deelnemers in staat zijn om de Dam tot Damloop met succes te volbrengen. De kosten bedragen 90 euro per deelnemer, inclusief startbewijs voor de Dam tot Damloop. Let op: Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in, want vol is vol. Enthousiast? Meld je voor 30 mei per e-mail aan bij: hubertloogmandtd@gmail.com.