Tour de Kwakel: Alleen maar winnaars

De Kwakel – Afgelopen vrijdag 10 augustus was het Tourhome het decor van de feestavond van de 63e Tour de Kwakel. Een moment om nog eens terug te kijken op drie weken Tour en de winnaars te huldigen. In tegenstelling tot vorig jaar, toen Joris Voorn bijna alle prijzen pakte, waren de prijzen nu beter verdeeld.

Maar liefst dertien verschillende deelnemers ontvingen een beker. Uiteraard ontving Eric Zethof als Tourwinnaar de felbegeerde wisselbeker. Ton Vlasman werd tweede en won daarnaast de Co Vlasman-prijs. Nick Verlaan werd derde. De rode trui was voor Jan van Schie. De witte voor Sebastiaan Hofer.

In de winnende ploeg zat geen van de hiervoor genoemde deelnemers. Door zeer constant te scoren verdienden Rick Fransen, John van der Hulst, Jelle de Jong, Chris Verhoef en Jan van der Bergen de gele petten. Zij waren dan ook de enige die met droge haren thuis kwamen op deze stormachtige avond.

Rob van der Berg leek met zijn vierde plaats net naast een prijs te grijpen, maar scoorde de meeste punten in de twee tijdritten en ontving de Pietje Verhoefprijs. Marjo Plasmeijer moest de beker voor beste dame aan Ria Verhoef laten. Als vrouw van mister 50/50 eindigde zij echter zeer toepasselijk op de 50e plaats, goed voor de Frank Vlasmanprijs.

In een goed gevuld Tourhome voelde iedereen zich deze avond een winnaar. Er werd zo hard gelachen dat kunstgebitten door de lucht vlogen en er werd gesmuld van een heerlijk lopend buffet. Bovendien konden de meeste deelnemers een enveloppe tegemoet zien.

Na afloop bleek maar weer eens dat de geldprijzen van secundair belang zijn tijdens de Tour de Kwakel. De pot voor het goede doel was tot een recordbedrag gespekt door gulle gevers en de inhoud van niet opgehaalde enveloppen. Het bedrag van 325 euro zal worden overhandigt aan Thamer Thuis.

De Tourdirectie kijkt terug op een zeer geslaagde editie van het Tourspel. Veel dank gaat daarbij uit naar Willem en Mira Wahlen, Ton Vlasman, Gerda Voorn en Ingrid van Weerdenburg en shirtsponsors Slagerij Eijk & Veldt en A&M producties. Een sportieve groet en tot volgend jaar!

Foto: Dirk Plasmeijer