Succesvolle clinic TeamNL korfbal bij De Vinken

Vinkeveen – Het veldseizoen is goed gestart bij korfbalvereniging De Vinken. Op woensdag 23 augustus gaven twee spelers van het Nederlandse Korfbalteam een clinic aan de jeugd van De Vinken. 70 Jeugdleden, bestaande uit de jongste F-jes tot en met de A-spelers, deden mee met de anderhalf uur durende clinic, gegeven door TeamNL-spelers Esther Cordus en Alwin Out.

De training begon met verschillende oefeningen voor balvaardigheid. Met links gooien, vangen en zelfs schieten, allerlei baltrucjes kwamen voorbij. Daarna volgde een reeks aan schotoefeningen, die net weer even anders waren dan tijdens de gewone trainingen. Uiteraard werden er ook kleine wedstrijdjes gespeeld.

Het hoogtepunt was de afsluiting, waarbij de TeamNL-spelers de uitdaging aangingen om met z’n tweeën partijen te spelen tegen acht spelers van de jongste teams en vier spelers van de oudere teams. Wie het eerste scoorde had gewonnen. Beginnend bij de jongste jeugd, tot en met de oudste jeugdleden die natuurlijk hard streden voor de winst. En dat lukte soms ook nog! Iedereen werd enthousiast aangemoedigd door de andere teams en ouders die volop waren komen kijken.