Succesvol jubileumsymposium Spel en Sport

 

De Ronde Venen – Na het geslaagde feest voor de deelnemers zette Spel en Sport de jubileumviering door met een symposium. ‘Onze passie is dat mensen bewegen”, aldus voorzitter Piet Mosch, “Bewegen is goed voor lijf en geest”. Ook in dit symposium zoekt Spel en Sport naar manieren om ervoor te zorgen dat mensen gaan bewegen en wel door verbinding te zoeken met de eerstelijnszorg.

Huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en sportaanbieders waren uitgenodigd om met Spel en Sport na te denken over de weg naar elkaar toe.

Ms en Mrs Tom leidden het symposium in met hun eigen vrolijke route: linksaf, rechtsaf, rrrrotonde, maar helaas, bestemming niet bereikt. In vier ‘modules’ namen zij ons mee langs de actieve oudere, die op allerlei clubs zit, oppas-oma is en vrijwilligerswerk doet, naar de stil zittende oudere met Alzheimer. Linksaf, rechtsaf, rrrrotonde, bestemming niet bereikt.

“Onze doelgroep is 50 plus tot 100 min en we dagen ieder op z’n eigen niveau uit. In dit symposium gaat het om Bewegen op recept. Wanneer eerstelijnzorgers weten wat we allemaal bieden, kunnen zij mensen naar ons doorverwijzen. En sportaanbieders komen mensen tegen die wel willen blijven bewegen, maar niet meer in competities en zo. Die kunnen zij ook naar ons verwijzen,” zo verwoordde Piet Mosch het doel van deze avond. Meer hierover leest u in de Nieuwe Meerbode van 2 december a.s.