Stichtingsbestuur De Boei neemt afscheid

Vinkeveen – Rolf Jaarsma, Odette Vermeulen, Coen van Veen en Jan Klerk hebben donderdag 23 mei afscheid genomen als bestuurders van Stichting Ons Dorpshuis. Als bestuursleden zorgden zij gedurende een groot aantal jaren voor Sociaal Cultureel Centrum De Boei in Vinkeveen. Burgemeester Maarten Divendal en wethouder Cees van Uden, verantwoordelijk voor dorpshuizen, spraken bij het afscheid van de bestuursleden hun dank uit. Maarten Divendal stond onder meer stil bij de belangrijke rol van vrijwilligerswerk voor de samenleving. “Dankzij de waardevolle inzet van Rolf, Odette, Coen en Jan speelt De Boei een belangrijke rol in Vinkeveen. Voor veel activiteiten van inwoners en verenigingen is De Boei een thuishaven: voor sport, cultuur, bijeenkomsten of gewoon om elkaar te ontmoeten.”

Wethouder Cees van Uden benadrukte in zijn dankwoord dat de bestuursleden de laatste jaren onder lastige omstandigheden hebben moeten werken. “Een deels verouderd gebouw, tijdelijke sluiting in verband met corona en fors gestegen energieprijzen maakten het beheer van De Boei voor het stichtingsbestuur tot een grote uitdaging. Mede dankzij de inzet van Rolf, Odette, Coen en Jan zijn er de afgelopen jaren niettemin nog verbeteringen aan het gebouw gerealiseerd en speelt De Boei voor de inwoners van Vinkeveen een belangrijke rol.”

De toekomst van De Boei en de bestuurlijke rol zijn het afgelopen jaar regelmatig gespreksonderwerp geweest tijdens overleg tussen het stichtingsbestuur en de gemeente. Rolf Jaarsma: ,,Wij zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat de bestuurswissel bijdraagt aan het creëren van een toekomstbestendige situatie voor De Boei.’’ 

Op de foto: v.l.n.r.: Burgemeester Maarten Divendal, Rolf Jaarsma, Jan Klerk, Coen van Veen, Odette Vermeulen en wethouder Cees van Uden. Foto: Gemeente De Ronde Venen.