Startsein verdere ontwikkeling Centrumplan op Kerstmarkt

Vinkeveen – Op 16 december organiseert de Oranjevereniging van Vinkeveen in samenwerking met de projectontwikkelaar van het Centrumplan Vinkeveen (AHV)  tussen 16.00 en 21.00 uur een sfeervolle kerstmarkt op het bedrijventerrein van de Adelaar aan de Herenweg 186. Tijdens deze kerstmarkt, met leuke activiteiten voor de kinderen, geeft wethouder Vijselaar om 17.00 uur het startsein voor de verdere ontwikkeling van het Centrum- en Mobiliteitsplan Vinkeveen. De gemeente is tot 18.00 uur aanwezig om u te vertellen hoe u in de toekomst mee kunt denken met de verdere ontwikkeling van de plannen.

Verdere ontwikkeling van de plannen
Deze kerstmarkt markeert het startpunt voor de verdere uitwerking van het Centrum- en Mobiliteitsplan, waar inwoners van Vinkeveen actief aan mee kunnen werken. Samen met de ontwikkelaar is de gemeente op zoek naar inwoners die, vanaf begin volgend jaar, aan de klankbordgroep of één van de projectgroepen willen deelnemen. Op die manier kunnen we samen met de inwoners de plannen verder uitwerken. Tijdens de kerstmarkt zijn medewerkers van de gemeente tussen 16.00 en 18.00 uur aanwezig om hier meer over te vertellen.

Klankbordgroep
Onderdeel van het Centrumplan is dat de inwoners van Vinkeveen toegang krijgen tot de Vinkeveense Plassen en een aantal Dijksterreinen. Zodat zij straks volop aan het water kunnen recreëren. De klankbordgroep denkt mee over de inrichting van dit openbaar gebied. Vragen die we voorleggen hebben onder andere betrekking op de verbinding tussen de Herenweg en de Vinkeveense plassen en de inrichting van de Dijksterreinen. Omdat deze onderwerpen alle inwoners van Vinkeveen raakt, proberen we de klankbordgroep zo samen te stellen dat iedere buurt van Vinkeveen hierin vertegenwoordigd is. Van de Herenweg-Noord tot aan de Mijdrechtse Dwarsweg. De klankbordgroep zal uit maximaal acht personen bestaan en komt gemiddeld tussen de vier en zes keer per jaar bij elkaar.

De projectgroep(en)
Aan de projectgroep(en) kunnen de direct omwonenden deelnemen. In deze groep(en) bekijken we onder andere hoe we de woningen het best kunnen passen in het gebied, en hele praktische zaken zoals tuinligging en plek van de voordeur. Omdat het gebied vrij groot is, verdelen we dit in deelgebieden. Per deelgebied richten we een aparte projectgroep op. De deelnemers aan een projectgroep komen gemiddeld drie keer bij elkaar. 

Meer informatie
Wilt u meer weten over het Centrum- en Mobiliteitsplan? Ga dan naar
www.derondevenen.nl/centrumplanvinkeveen