Stand-up comedy Badaboom in Studio’s

Aalsmeer – Stand-up comedy is cabaret zonder liedjes, maar dan grappig. Zonder afleiding van decor of veelkleurige belichting de grap in pure vorm. Gelukkig komen er ook veel meer plekken waar je een lekker shotje humor kunt scoren. Zo timmeren de mensen van ‘Badaboom’ hard aan de weg in comedyland en hebben ze inmiddels al voet aan de grond in Aalsmeer, Almere, Amsterdam en zelfs Rotterdam.

Op een avond kan genoten worden van de hersenspinsels en bizarre observaties van niet één, maar vier comedians. En een Master of Ceremonies, kortweg MC genoemd. Dat is vaak ook een komiek, maar op de avond zelf is hij belast met de taak de boel aan elkaar te praten zonder daarbij veel grappiger te zijn dan de andere vier komieken. Dit is ook de persoon die aan het einde van de avond dingen te horen krijgt als: “Jij was ook wel grappig, je zou ook comedy moeten doen.” Genoeg drama op zo een avond dus.

‘Badaboom’ is een collectief, opgericht door Menno Stam en Wilko Terwijn, stand-uppers pur sang. De heren hebben in binnen- en buitenland voor lachende zalen gezorgd en hebben en waren ook meermaals op televisie te bewonderen. Naast hun werk op het podium produceren zij vanuit hun studio in Aalsmeer bijna dagelijks comedy-sketches, over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van overwerkte Sinterklazen tot romantische gangster-rappers. Sinds kort is Menno ook te zien in zijn wekelijkse FitVlog. Zo kun je iedere week met eigen ogen vaststellen hoeveel vooruitgang hij boekt in het realiseren van zijn goede voornemen: een moderne superheld worden. In zijn eigen woorden: “Ik was het gewoon helemaal zat. Ik ben gestopt met roken, koffiedrinken, ik mag tot 5 maart geen suiker, ik eet geen junkfood meer. Maar ik ben nog steeds te genieten, hoor. Dat vind ik zelf tenminste.”

MC is fitte Menno

De eerstvolgende mogelijkheid om zelf een show bij te wonen in Aalsmeer is op donderdag 18 februari met als MC een fitte Menno (die ook nog eens te genieten is). Verder de brutale, maar zeer ontwapenende en eerlijke Johan van Gulik, de grappigste Tukker van ons land, Thijs Kemperink en als headliner Max van den Burg. De talentspot is deze editie voor Marco Lopes, komiek, theatermaker en acteur.

Te zien vanaf 20.30 uur volgende week donderdag in The Club in Studio’s Aalsmeer aan de Van Cleeffkade. Kaartjes zijn beschikbaar via www.badaboom.tv/tickets-en-shows/.