Spreekbeurt Mike over dopjesactie

Kudelstaart – Voor zijn spreekbeurt heeft Mike uit groep 5 van basisschool de Graankorrel Anouk van Egmond uitgenodigd met haar blindengeleide hond Maarten. Mike heeft aan zijn klas alles uitgelegd over de dopjesactie en het KNGF geleide hondenfonds. De Graankorrel is één van de inzamelpunten voor de plastic dopjes. In 2013 zijn Anouk en Fred de Bruin gestart met het inzamelen van plastic dopjes van flessen om geld op te halen voor de opleiding van blindengeleide hond. De actie sloeg direct aan en de dopjes ‘stroomden’ binnen bij de opslag in de Spoorlaan. Inmiddels heeft de inzameling ook landelijke bekendheid gekregen van niet alleen particulieren, maar ook bedrijven, ziekenhuizen, supermarkten en scholen, waaronder basisschool De Graankorrel. Anouk en Fred zoeken overigens nog vrijwilligers, die hen willen helpen met de actie. Onder andere zoeken ze mensen die mails willen beantwoorden en inwoners die willen helpen sorteren en ophalen van de dopjes.

Tijdens de spreekbeurt van Mike heeft Anouk allerlei hulpmiddelen laten zien die zeer belangrijk zijn voor haar en andere visueel gehandicapten. Ook heeft zij in braille alle namen van de kinderen geschreven die zij zelf mochten uit puzzelen. Maarten de hond was heel braaf en heeft steeds liggen wachten maar mocht niet worden geaaid, want hij was op dat moment ‘in dienst’. Het doel van deze middag was het benadrukken van het belang van het dopjes sparen, want voor de opleiding van een hulphond zijn ongeveer anderhalf miljoen kilo dopjes nodig.

De kinderen vonden de spreekbeurt van Mike en de presentatie van Anouk heel interessant. Ze deden een belofte aan Anouk toen zij weer weg ging: “Wij sparen verder.” Spaart u/jij ook mee?! Kijk voor meer informatie op www.dopjesactie.nl. Aanmelden als vrijwilliger kan via dopjesactienl@gmail.com of bel 06-212280511.