Speciale radio-uitzending in kader van herdenking

Aalsmeer – Maandag 4 mei is het nationale Dodenherdenking. Radio Aalsmeer schenkt aandacht aan deze herdenking met een speciale uitzending tussen 19.00 en 21.00 uur. Presentatrice Joke Wegman ontvangt tussen 19.00 en 21.00 uur – live vanuit het gemeentehuis – gevarieerde gasten. Gesproken wordt over de oorlogstijd, maar ook over hoe we vrijheid beleven en (moeten) koesteren. Tussendoor, vanaf 19.45 uur, wordt live geschakeld naar het Raadhuisplein. Daar dragen scholieren gedichten voor en geeft locoburgemeester Ad Verburg een toespraak. Daarna volgt het gebruikelijke ‘Taptoe signaal’, gevold door de 2 minuten stilte om 20.00 uur. De reguliere uitzendingen tussen 19.00 en 21.00 uur (‘Door de mangel’ en ‘De top 10 van’) komen maandagavond 4 mei te vervallen. Radio Aalsmeer is te beluisteren op 105.9FM in de ether, 99.0 FM op de kabel en via de website. De uitzending is tevens terug te beluisteren via de website: www.radioaalsmeer.nl. Na de herdenking wordt vanaf 20.15 uur koffie geserveerd in het gemeentehuis en is er de mogelijkheid om te kijken naar de bijzondere documentaire over Aalsmeer in de Tweede Wereldoorlog, gemaakt door leerlingen van de groepen 8.

 

De herdenking in Kudelstaart, bij de propeller in de Schweitzerstraat, start om 19.30 uur met muziek van Flora, gevolgd door een woord van welkom door Hans Vonk namens de Dorpsraad en gedichten en voordrachten door leerlingen van de Kudelstaartse basisscholen. Om 19.45 uur houdt Wilma Alink-Scheltema, afgevaardigde van het gemeentebestuur, een toespraak.

De herdenking in Oost vindt plaats bij het monument Hell’s Fury bij het plantsoen aan de H. Buismalaan en begint om 19.20 uur met muziek van Sursum Corda. Namens het wijkbestuur Oost zal Marcel de Nijs. Ook hier worden gedichten voorgedragen en zal mannenkoor Con Amore zingen. Toespraken namens het gemeentebestuur worden verzorgd door Dirk van Willegen en Ton Smit.

 

Foto: Herdenking door leerlingen van de basisscholen de Wegwijzer en de Hoeksteen afgelopen 15 april. Na afloop werden witte anjers bij het monument gelegd. Vanavond, 4 mei, zullen acht leerlingen gedichten voordragen tijdens de nationale herdenking bij het gemeentehuis.