Shaffy & Brass, Micheline van Hautem en Abcouder Harmonie

Abcoude – Shaffy & Brass is het nieuwe project van zangeres Micheline van Hautem. De chansons van Ramses Shaffy worden elke avond begeleid door een ander harmonie- of fanfareorkest of brassband. Deze avond is dat onze eigen Abcouder Harmonie!

Brel & Brass bleek een gouden formule en is inmiddels de grens van 100 edities gepasseerd. Nu dus ruim baan voor de gloedvolle muziek van Ramses Shaffy in combinatie met het warme, maar vaak ook spetterende koper van het orkest. Liederen als ‘Sammy’, ‘We zullen doorgaan’, ‘Laat me’, ‘Zing, vecht, huil,…’ en ‘Pastorale’ klinken prachtig omringd door vurige koperarrangementen. Alle arrangementen zijn nieuw en speciaal voor Shaffy & Brass geschreven door toparrangeurs Peter Habraken, Jan Nellestijn en Guus Janssen.

Voor de pauze speelt de Abcouder Harmonie een instrumentaal programma van 30 minuten. Na de pauze is het de beurt aan Micheline van Hautem om de mooiste liederen van Ramses Shaffy ten gehore te brengen. Speciale gast tijdens Shaffy & Brass is wederom bastrombonist Jos Janse.

Theater Piet Mondriaan, zaterdag 13 april, aanvang: 20.15 uur. Kaarten via www.theaterpietmondriaan.nl.