Scouting Uithoorn bakt ze bruin!

Uithoorn – Op zondag 17 december bakten de Zeeverkenners van Scouting Uithoorn de sterren van de hemel! Niet zonder reden want ze willen deze zomer naar NaWaKa; het Nationale Waterkamp. Het NaWaKa is een spectaculair waterkamp met 6000 waterscouts waar ook enkele buitenlandse scoutinggroepen komen.

Het NaWaKa wordt eens in de vier jaar georganiseerd dus dat willen ze niet missen. Met het wachtschip Olympus varen de zeeverkenners naar het NaWaKa in Zeewolde. Om de kosten van het kamp te drukken en om de brandstof voor de Olympus te kunnen bekostigen bedachten de Zeeverkenners hun oliebollenactie. Om op 31 december de beste bollen van Uithoorn te kunnen bakken kwam er afgelopen zondag een heuse jury aan te pas. Deze jury beoordeelde de tijdens de opkomst gebakken oliebollen. De Zeeverkenners hebben per groep (een bak scoutingtermen) hun oliebollenbeslag gemaakt, het laten rijzen, en de bollen gebakken. Een knap staaltje teamwork, planning en organisatie. De Zeeverkenners zijn glansrijk geslaagd op de hiervoor genoemde punten én voor hun bakresultaat!

Gaar en smakelijk
Alle oliebollen waren gaar, niet vet, smakelijk en mooi goudbruin. Goed gelukt dus! Geen eenvoudige klus maar wel een heerlijke klus om de oliebollen te beoordelen.Het recept van de winnende oliebollen wordt gebruikt voor de oliebollenactie op zondag 31 december. Op oudejaarsdag kan een heerlijk zakje oliebollen gekocht worden waarmee de zeeverkenners gesteund worden met hun zomerkamp. Bollen zijn per 5 stuks voor 2,50 euro. U kunt gedurende de dag tussen 11.00 en 14.00 uur langskomen bij clubhuis Mercurius aan de J.A. van Seumerenlaan 3 (tegenover de Thamerkerk). Wilt u zeker zijn van een zakje oliebollen? Geef dan een bestelling per e-mail door via zeeverkenners@admiralengroep.nl. De volledige opbrengst van deze actie komt ten goede aan het zomerkamp van de zeeverkenners. Een mooie kerstgedachte.