Rondleidingen in fort Kudelstaart in april

Aalsmeer – Het is lente! De forten van de Waterlinies openen hun deuren voor publiek. In het weekend van 17 tot en met 19 april organiseren maar liefst 30 forten activiteiten rondom het thema ‘Feest en Vermaak’. Van een kinderkookcafé en ander culinair genot tot spannende speurtochten, expedities, kunsttentoonstellingen, feestelijke theater- en muziekvoorstellingen en niet te vergeten prachtige wandel- en fietstochten. De forten bieden een gevarieerd aanbod voor jong en oud.

Voor het eerst is Fort bij Kudelstaart geopend voor publiek. Kinderen kunnen papieren boten beschilderen en te water laten en met hun ouders mee met de rondleiding of een vaartocht. Op Fort Abcoude is een sportief parcours, een spannende speurtocht in de donkere gangen van het fort en kunnen bezoekers mee met een rondleiding. Liever pannenkoeken versieren, knutselen of op fortexpeditie? Ga dan naar Fort aan de Drecht. Combineer deze activiteit met een wandel route voor kinderen via de app van Abellife naar Fort bij de Kwakel. Hier kunnen kinderen het spel ‘Soldaat op de Stelling’ op groot formaat spelen.

Ontdek het Fort bij Krommeniedijk hoe het vroegere vermaak eruit zag. Neem deel aan het Stoere Soldaten Spelparcours, woon een lezing of rondleiding bij. Waar vroeger de soldatenmaaltijden in reusachtige kookpotten stonden te pruttelen, is een Kinderkookcafé. En met een mystiek lichtspektabel wordt Fort aan de Klop (Utrecht Noord) in lichterlaaie gezet. Er zijn meer forten met een mooi programma. Zie het overzicht in de agenda op www.stellingvanamsterdam.nl.