Ringdijkpark geopend in Aalsmeerderbrug

Aalsmeerderbrug – Gisteren, donderdag 30 april heeft loco-burgemeester Tom Horn van de gemeente Haarlemmermeer het Ringdijkpark geopend. Het park ligt tussen Aalsmeerderbrug en het bedrijventerrein Schiphol Logistics Park.

Het park vormt een groene bufferzone tussen de huizen aan de Aalsmeerderdijk en de bedrijfspanden op het logistieke park en is in nauw overleg met de bewoners tot stand gekomen. Opdrachtgever Schiphol Logistics Park heeft het buurtpark overgedragen aan Gemeente Haarlemmermeer.

In het Ringdijkpark kunnen bewoners van Aalsmeerderbrug wandelen, picknicken, buurtfeesten organiseren of gewoon de hond uitlaten. Het park voegt natuurwaarde toe aan de omgeving én het vormt een groene buffer tussen de woningen en het logistieke bedrijventerrein Schiphol Logistics Park. Aan de kant van het bedrijventerrein is het gebied opgehoogd. Zo is er niet alleen een visuele scheiding tussen park en bedrijventerrein, maar wordt ook geluidsoverlast vrachtwagens tegengegaan. Bijzonder aan het ontwerp van Delva Landscape Architects is dat het is nauw overleg en samenwerking met de bewoners tot stand is gekomen. Het is mooi voorbeeld van samenwerking, oplossingsgericht denken én een natuurlijke overgang van bewonersgebied naar bedrijventerrein. Het ontwerp is uitgewerkt door MUG Ingenieursbureau en uitgevoerd door aannemer J. Den Breejen uit Hoofddorp.

Koningslinde

Locoburgemeester Tom Horn heeft tijdens de opening een koningslinde geplant ter ere van de troonswisseling twee jaar geleden. In overleg met bewoners is destijds besloten dat in het Ringdijkpark ook een koningslinde komt. Nu het park af is, kon de boom de grond in.