Ride for the Roses: “Altijd extra handen nodig”

Aalsmeer – Op 6 september vindt de 18e editie van de Ride for the Roses plaats. Voor de tweede keer is Aalsmeer gastgemeente. Start en finish zijn in de bloemenveiling. De 100 kilometer toer gaat door de hele regio en kent het langste aaneengesloten peloton ter wereld. Daarnaast zijn er twee recreatieve tochten van 25 en 50 kilometer. Stichting Ride for the Roses organiseert de Ride maar wordt daarbij ondersteund door een lokale projectorganisatie. Die is al volop bezig is met de voorbereidingen voor de Ride. Hun gezamenlijke doel is ervoor zorgen dat er een fantastische, veilige Ride komt, dat er een mooi bedrag bij elkaar wordt gefietst voor het goede doel, KWF kankerbestrijding en dat deelnemers en bezoekers een feestelijke dag in Aalsmeer hebben. In de lokale projectgroep zitten vele Aalsmeerders die zich vrijwillig inzetten voor de Ride. Zo zijn er werkgroepen voor sponsoring, vrijwilligers, route, communicatie, evenementen en de locatie. Ook het Aalsmeerse bedrijfsleven en de gemeente dragen hun steentje bij. Daarnaast is er een stuurgroep, waarin onder meer burgemeester Jobke Vonk-Vedder en wethouder Ad Verburg zitten.

Alvast fietsen met Pasen

Burgemeester Jobke Vonk-Vedder: “Aalsmeer is er trots op gastgemeente van dit bijzondere evenement te zijn. Ride for the Rose gaat om een goed doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. Dat is belangrijk, want nog steeds wordt een op de drie Nederlanders getroffen door deze ziekte. Daarbij is het een unieke kans om te laten zien wat Aalsmeer bezoekers allemaal te bieden heeft. Kenmerkend voor onze gemeenschap is het aantal enthousiaste vrijwilligers dat meteen voortvarend aan de slag is gegaan met de Ride, maar er zijn altijd extra handen nodig. En ik nodig alle Aalsmeerders uit op 6 september op de fiets te stappen. Doe mee. Schrijf u in, met uw familie, met uw bedrijf of de sportvereniging. U kent allemaal wel iemand voor wie u de Ride wilt fietsen. Dit weekend is het Pasen, een uitstekend moment om alvast op de fiets te stappen.”

“Gaan voor groot bedrag”

Wethouder Ad Verburg: “Ik ben trots op onze bedrijven die ons bij de vorige editie ondersteunden en toen voor een recordbedrag zorgden. Ik hoop dat dit jaar nog meer Aalsmeerse bedrijven meedoen met sponsoring en zich veel bedrijfsteams aanmelden die meefietsen. We gaan er weer voor om een groot bedrag binnen te halen voor KWF kankerbestrijding. In 2014 hebben 11.500 fietsers en ondersteunende bedrijven maar liefst 1.066.753 euro opgehaald met de Ride for the Roses!”

Ook iets doen voor de Ride for the Roses? Kijk op: www.ridefortheroses.nl Meefietsen? Inschrijven kan op www.ridefortheroses.nl/mijn-ride/inschrijven.