Rembrandt en Van Gogh in Studio’s Aalsmeer

Aalsmeer – ‘Het beste dagje uit.’ Volgens velen is een bezoek aan de 200 beroemdste schilderijen het beste dagje uit en een buitengewone, unieke ervaring. Vanaf 14 mei vindt de expositie met deze beroemdste schilderijen plaats in Studio’s Aalsmeer. Wereldberoemde schilderijen als De Mona Lisa, De Nachtwacht, Het Meisje met de Parel en American Gothic zijn hier van dichtbij te bewonderen en men mag met de meesterwerken op de foto gaan en ze zelfs aanraken.

Het geheim van deze expositie, waar tweehonderd kunstwerken te bewonderen zijn, is dat alle schilderijen digitale replica’s zijn. De geselecteerde meesterwerken zijn digitaal, via fotodruk, 3D printing, canvasprint, olieverf printing, foamboard printing en druk op hout, uitgeprint. Voor elk werk is de mooiste afdrukwijze gekozen. Tijdens deze expositie zijn veel werken te zien, die ook in het Amsterdamse Rijksmuseum hangen. Wim Pijbes, de directeur van Rijksmuseum, ergerde zich onlangs nog aan de klachten van bezoekers die de wachtrijen voor het museum te lang vonden. “Koop dan zelf een Rembrandt”, liet hij weten. Met de expositie in Aalsmeer heeft de kunstliefhebber een extra mogelijkheid om, tegen een lagere toegangsprijs, dezelfde beroemde schilderijen te bewonderen. Bijzonder is tevens het atelier waarin het publiek, onder leiding van de Nederlandse kunstenaar Dion V, gezamenlijk een eigen schilderij kunnen maken.

De expositie 200 Greatest Paintings is vanaf donderdag 14 mei in Studio’s Aalsmeer aan de Van Cleeffkade 15 te zien. De toegangsprijs is 12,50 euro voor volwassenen en 6,25 euro voor kinderen tot en met 17 jaar.

Laatste weekend expositie Oude Raadhuis

Nog even wachten op deze unieke presentatie van beroemde schilders. Minder bekend, maar even ook een bezoek waard zijn de kunstenaars die exposeren in het iets verderop gelegen Oude Raadhuis. Nog tot en met aanstaande zondag 3 mei is er de mogelijkheid om in het Oude Raadhuis de grafiek van Gea Karhof en het keramiek van Barbara Röling te bewonderen en te kopen. Het werk van Gea Karhof neemt in de wereld van de prentkunst een unieke plaats. Striphelden uit haar jeugd krijgen als ikonen van deze tijd een plaats in haar werk. Transformatie speelt een grote rol bij al het werk van Barbara Röling. Door een scala aan vormen af te gieten en ze op verschillende manieren te versnijden creëert Barbara nieuwe vormen vanuit dezelfde basisvorm. Het Oude Raadhuis in de Dorpsstraat 9 is vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.