Regatta XIV vol liefde

Vinkeveen – Helaas geen nacht van Neptunes dit jaar maar afgelopen weekend wel dè Regatta, editie nummer 14. En wàt voor een editie is het geworden zeg! Fenomenaal, geweldig, indrukwekkend en vooral ook vol positieve energie en echte liefde! Vaste Regatta-deelnemer Frank Meijer moest voor het eerst van zijn leven een wedstrijddag aan zich voorbij laten gaan.

Frank werd vervangen door Rinse Kijlstra, bij iedereen beter bekend als ‘Koning Platbodem’, een zéér ervaren zeiler die zijn hele leven al de volle wind mee heeft. Rinse werd toegevoegd aan team Anne Akke, verder bestaande uit Arthur van Staveren en Albert Bosman. Team Dullstroom bestond dit jaar uit Matthijs Dull, Jeroen Oudheusden en Jaap van der Loo, een succesvolle combinatie die de Regatta’s van 2011 en 2019 al winnend hadden afgesloten.

Met nieuwe kandidaat Rinse toegevoegd aan team Anne Akke zou het toch mogelijk moeten zijn dat deze boot weer eens een serieuze gooi kon doen naar de overwinning. Rinse begon zijn debuut ijzersterk door alle Regatta-deelnemers een overheerlijke gin-tonic aan te bieden die uitermate goed combineerde met de haringen van Albert. Team Anne Akke stond gelijk met 1-0 voor terwijl de zeilen nog niet eens waren gehesen, dat beloofde wat!

Na een stevige groeps-hug viel het startschot en beide boten schoten het water op! Maar al snel bleek dat de sfeer aan boord van de Anne Akke misschien wel garant stond voor veel gezelligheid, het ging volledig ten koste van de snelheid van deze, voorheen toch uiterst succesvolle zeilboot. Waar de Anne Akke zich voortbewoog als een slak in een bak scherpe schelpen zette de Dullstroom een sprint in waar Max Verstappen jaloers op zou zijn. Van begin tot eind bleef de Dullstroom aan de leiding en niet zo’n beetje ook, ondanks alle verwoede pogingen van ervaren nieuweling koning Platbodem op de Anne Akke.

Het mocht de pret niet drukken, winnaar de Dullstroom gaf de Anne Akke een enorme sportieve pak rammel maar op beide boten werd na afloop besloten dat geen van de bemanningsleden naar huis hoefde te worden gestuurd, positiviteit alom.

De hamburgers gingen op het vuur, de wijn vloeide rijkelijk en ons favoriete toetje ‘ge’BBQ’de banaan met pure chocolade’ smaakte weer opperbest.

Al met al weer een geslaagde Regatta! We zijn allen zeer dankbaar dat we deze dag samen hebben mogen ervaren, het blijft een cadeautje uit eigen broekzak!