Project ‘Horen in de Toren’ voor scholen

Aalsmeer – Binnen de watertoren aan de Westeinderplassen zijn weer diverse activiteiten in deze maand oktober. Op de tweede en de vierde zondagmiddag van de maand is de openstelling voor alle publiek tussen 13.00 en 17.00 uur. Op 8 en 22 oktober kunnen belangstellenden het binnenwerk van de watertoren bekijken en zich laten informeren over de vroegere werking van dit onderdeel binnen het drinkwatersysteem van Aalsmeer en de regio. Uiteraard kan men naar boven klimmen om vanaf circa 50 meter hoogte een gaaf uitzicht te hebben over Aalsmeer en verre omgeving. Men kan boven op de ‘trans’ 360 graden rond lopen, dus het uitzicht is over alle hoeken te bewonderen. Bij helder weer is zelfs de Dom van Utrecht te zien! Bezichtiging beneden is gratis; beklimming: kinderen 1 euro en volwassenen 2 euro.

Horen in de Toren

Voor groepen basisschool kinderen uit Aalsmeer en regio Amstelland is er het project ‘Horen in de Toren’. Aan de kinderen en hun begeleiding wordt een basis uitleg gegeven over de vroegere werking van de watertoren en daarna volgt een rondleiding. Uiteraard gaan de kinderen naar boven, want zij willen uiteraard ook het unieke uitzicht bewonderen. Daarna weer naar beneden en halverwege doen de kinderen mee met het akoestisch project ‘Horen in de Toren’. Naast de akoestische acties zingen zij het van tevoren ingestudeerde lied en dit geeft in combinatie met de geluidseffecten, altijd veel plezier aan de deelnemers. Dit cultuurproject is ontwikkeld vanuit Cultuureducatie Amstelland en de uitvoering wordt gedaan door de vrijwilligers van S.B.W.A. (Stichting Beheer Watertoren Aalsmeer).

Groepen

Tussendoor worden deze maand groepen ontvangen, die op verzoek een uitleg krijgen door de vrijwilligers van S.B.W.A. en uiteraard ook naar boven gaan. Geïnteresseerden, die ook graag met een groep dit rijksmonument willen bezoeken en beklimmen, kunnen via de website contact opnemen met het secretariaat: www.aalsmeer-watertoren.nl