Plaatselijke dopjesactie landelijk opgepakt

Aalsmeer – In 2013 zijn Anouk van Egmond en Fred de Bruin in Aalsmeer gestart met het inzamelen van plastic dopjes van flessen om geld op te halen voor de opleiding van blindengeleide honden. De twee inwoners kregen veel reacties op hun actie en nog belangrijker heel veel plastic doppen. De opslag naast de woning in de Spoorlaan groeide gestaag. Het initiatief van Anouk en Fred is niet alleen in Aalsmeer een succes, zo blijkt. De organisatie is  inmiddels uitgegroeid van een locale naar een landelijke. Tot op heden zijn reeds 15.000 kilo dopjes naar het recyclingbedrijf weggebracht. De opbrengst hiervan hebben Anouk en Fred rechtstreeks naar het opleidingsinstituut voor de blindengeleide honden overgemaakt. Waarom dit doel? Anouk is blind, maar kan dankzij haar blindengeleide hond ‘gewoon’ alledaagse dingen blijven doen. Ze is dus heel blij met haar maatje!
Door het enthousiasme van deze initiatiefnemers zijn ook particulieren, sponsors, bedrijven, ziekenhuizen, supermarkten en scholen sterk gemotiveerd geraakt om hun bijdrage aan deze actie te leveren. “Door al deze ondersteuning is het geweldige resultaat tot nu toe behaald. In mei staat er wederom een lading van ongeveer 5.000 kilo gepland om weggebracht te worden”, aldus de twee enthousiast.
Vrijwilligers gezocht 
Om de actie een goed gevolg te kunnen blijven geven, zijn Anouk en Fred op zoek naar vrijwilligers. Mensen die sponsors gaan zoeken, mails willen beantwoorden, helpen met sorteren van de dopjes, ophalen van de dopjes door het hele land, klusjesmensen voor het in elkaar zetten van opbergbakken en mensen die telefonische vragen willen beantwoorden. Anouk en Fred hopen enthousiaste reacties te mogen ontvangen. Kijk voor meer informatie op www.dopjesactie.nl. Aanmelden als vrijwilliger kan via g.w.m.de.bruin@tele2.nl. Dopjes brengen blijft uiteraard mogelijk.