Resten van een haas in tent aangetroffen

Aalsmeer – Geen hennepplantages opgerold, geen vechtende menigte uit elkaar hoeven halen, geen auto’s te water, de hulpdiensten hadden best een ‘rustig’ weekje. Uiteraard heeft de politie weer van alles meegemaakt en helaas diefstallen moeten noteren. Opmerkelijk was de melding van de beveiliging van de veiling. In de struiken langs de Legmeerdijk is op maandag 16 maart rond één uur in de middag een tent ontdekt. Rond de tent lag allemaal rommel en troep en in de tent werden resten van een haas gevonden. Het lijkt er op dat het dier in de tent geslacht is. Luguber! De gemeente is gealarmeerd en de tent is inclusief alle rotzooi weggehaald en vernietigd. Wie de tent gebruikt heeft, is onbekend.  Deze ‘nieuwe’ inwoner had inmiddels het hazenpad gekozen…

Koplampen gestolen

Ook nog een opmerkelijke diefstal afgelopen week. In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 maart is ingebroken in een auto, geparkeerd op een woonerf aan de Legmeerdijk. Om binnen te komen hebben de dieven het slot van de achterdeur geforceerd. Gestolen zijn het navigatiesysteem, een laptop, een oplader voor de mobiele telefoon en twee koplampen. Vast dure exemplaren. Ze zijn verwijderd van een Dodge Ram (grote pick-up wagen).

Gazelle fiets weg

Ook gedupeerd is de eigenaar van een Gazelle damesfiets. Op woensdag 11 maart is deze gestolen vanuit de Turfstekerstraat. De ‘ongewenste wissel’ heeft plaatsgevonden tussen half drie in de middag en half elf ‘s avonds. De Gazelle is van het type Art Map en het serienummer eindigt op 340.

Snorfiets snel retour

En een gelukkige eigenaar deze week. Op zaterdag 14 maart is rond half elf in de avond een snorfiets gestolen uit een tuin in de Sportlaan. Toch kon de eigenaar de volgende dag de motor van zijn vervoermiddel weer starten. De scooter is dezelfde nacht namelijk teruggevonden door de buurtregisseur in Rijsenhout. De politie is wel op zoek naar getuigen. De snorfiets was gestald achter een hek en volgens agenten was het onmogelijk om deze ‘klus’ in je eentje te klaren. Iets gezien? Bel 0900-8844.