Open repetitie jarig Bindingkoor

Aalsmeer – Op zaterdag 30 (Doopsgezinde kerk) en zondag 31 mei (Kruiskerk in Amstelveen) heeft Het Bindingkoor onder leiding van Henk Trommel drie concerten gegeven voor uitverkochte zalen ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan. Een waar jubileum met een gouden rand, waar zowel de koorleden als het publiek met veel genoegen en zelfs ontroering op terug kunnen kijken. Voor de pauze liet Het Bindingkoor haar diversiteit horen door verschillende muziekgenres uit te voeren afgewisseld met intermezzo’s van Judith van der Plas op klarinet, begeleid door Henk Trommel op piano en orgel. Het Bindingkoor wist haar enthousiasme duidelijk over te brengen op het publiek. Dit werd na de pauze nog meer versterkt toen de opzwepende ‘Misa a Buenos Aires’ van Martín Palmeri werd uitgevoerd samen met het Septeto Capital Tango onder leiding van bandoneonist Martin de Ruiter en mezzo sopraan Mirjam Schreur. Het koor wist het publiek te ontroeren. En… waren de zakdoekjes nog niet gepakt tijdens de mis, menig traantje werd weggepinkt bij de toegift ‘Adios Nonino’.

Vandaag, donderdag 4 juni, houdt het Bindingkoor een open repetitie. Vanaf 19.45 uur zijn liefhebbers en mogelijk nieuwe leden welkom. Tenoren en bassen hebben een streepje voor, maar ieder is welkom in de achterzaal van de Doopsgezinde kerk aan de Zijdstraat 55. Vrijdag geven enkele koorleden samen met dirigent Henk Trommel een koorworkshop aan de groepen 5 en 6 van de Oosteinderschool. Tot slot is er volgende week donderdag 11 juni nog een concert in het Zorgcentrum Aelsmeer.
-.-.-

Foto: Driemaal een volle zaal voor Het Bindingkoor met de ‘Misa a Buenos Aires’ met Mirjam Scheur en het Septeto Capital Tango.