Opbrengst DE koffie actie Lions voor Voedselbank

De Ronde Venen – Sinds 2012 verzamelt Lionsclub Nederland door heel het land waardepunten van Douwe Egberts, om deze te kunnen verzilveren tegen DE pakken koffie. Bij deze actie in december 2023 – januari 2024 in de gemeente De Ronde Venen zijn er weer veel DE-punten verzameld door de Lionsclubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen-Waverveen en Abcoude-Baambrugge.  

Er zijn 494.792 punten verzameld en dat is tezamen met een bijdrage van Douwe Egberts goed voor 827 pakken koffie. De Lionsclubs willen alle donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie!  

Recentelijk werd de koffie overgedragen aan de Voedselbank De Ronde Venen. De voorzitter van de Voedselbank De Ronde Venen Willem van den Bruinhorst verklaarde: “Door dit fantastische initiatief kunnen al onze gezinnen bij onze Voedselbank gedurende een jaar van koffie worden voorzien. We danken opnieuw de Lionsclubs, al hun donateurs en Douwe Egberts daarom van harte!

Deze DE-actie is zeker weer voor herhaling vatbaar, dus bewaar uw D-E punten voor de volgende inzameling in december 2024! De volgende Lionsclub actie is de Lions Lente Rit op zondag 14 april, zie www.lenterit.nl.


Foto: De overdracht – van links naar rechts Willem van den Bruinhorst, voorzitter van Voedselbank De Ronde Venen en Dick Stoeltie en Rob van Rooijen namens de 3  Lionclubs , Fotograaf: Otto Boelens