Op herfstsafari in De Ronde Hoep

Ouderkerk a/d Amstel – De Ronde Hoep is een prachtige polder vol vogels in Ouderkerk aan de Amstel, ook in de herfst en winter! Op zondag 19 november laat de boswachter van Landschap Noord-Holland dat van 10.00 tot 12.00 uur graag zien. De rust in de Ronde Hoep trekt jaarrond veel vogels. In de herfst komen vele wintergasten uit noordelijke streken naar deze regio. Vooral eenden en ganzen zijn vaak in grote troepen te vinden in het vogelreservaat van Landschap Noord-Holland. Maak van de zondagmorgen een avontuur en fiets mee met de boswachter om ze te bekijken.

Kolgans, kievit en plevier

De kolgans is een soort die hier nu regelmatig is te vinden. Broedt in Groenland en het noorden van Rusland en ontloopt hier de winter in het noorden. Het is leuk om naar een groep ganzen te kijken omdat het levendige dieren zijn. Maar ook kleinere soorten als kievit, plevier of spreeuw verzamelen zich in enorm grote groepen. De boswachter vertelt graag over de natuur in de polder, want hij volgt die al jaren. Trek warme kleding en waterdichte schoenen aan, want als het mogelijk is wordt een korte wandeling gemaakt om de vogels van dichterbij te bekijken. En vergeet uw verrekijker niet!

Verzamelen voor de herfstsafari is op de parkeerplaats aan de Kerkstraat, schuin tegenover de karakteristieke Protestantse Kerk in het centrum van Ouderkerk aan de Amstel. Zin om mee te gaan? Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl. Kosten 7 euro, kinderen tot 12 jaar 3 euro. Beschermers betalen 4 euro en hun kinderen tot 12 jaar 2 euro,

 

Foto: De kolgans is in de wintermaanden regelmatig in de Ronde Hoep te zien. Foto: Joke Huijser-Spekken.