Oorkonde voor 7-jarige Muslima na redden van vriendin

De Ronde Venen – De 7-jarige Muslima Kasymov heeft woensdag 26 juni een oorkonde gekregen van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen voor het redden van haar 8-jarige vriendin Madina Lukashenko uit het water van het Gein. Muslima kreeg de oorkonde uit handen van burgemeester Maarten Divendal die haar complimenteerde en bedankte voor haar snelle optreden.

Op 13 mei viel Madina achter Hotel Abcoude in het water van het Gein. Ze was op de rand van de oever gaan zitten en in het water gegleden. Madina kan niet zwemmen en wist ternauwernood haar hoofd boven water te houden. Haar vriendinnetje Muslima zag het gebeuren en aarzelde geen moment. Met veel inspanning wist ze haar grotere vriendin uit het water te trekken.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen bekroont mensen die iemand hebben gered van de verdrinkingsdood. Voor hen was de actie van Muslima dan ook reden haar een oorkonde te geven die door burgemeester Divendal werd uitgereikt. Dat gebeurde in Hotel Abcoude, waar Muslima en Madina samen met 100 andere Oekraïners verblijven nadat er in hun land oorlog uitbrak.

De gebeurtenis is voor Madina aanleiding om meteen zwemlessen te gaan volgen, net als veel andere kinderen uit Oekraïne die in Hotel Abcoude verblijven. De kinderen en hun ouders krijgen veel ondersteuning, hulp en begeleiding van inwoners, middenstand, scholen en sportverenigingen. De kinderen gaan allemaal naar school, sporten bij plaatselijke verenigingen en veel ouders hebben werk gevonden.

Foto is aangeleverd.