Ook nonnen houden Koningsverkoop

Aalsmeer – De Koningsdag is prima, gezellig en heerlijk zonnig verlopen. De Zijdstraat en het Molenplein zat al vroeg in de morgen van maandag 27 april vol met jeugdige verkopers, die vooral boeken, speelgoed en kleding te koop aanboden. Er waren ook ‘zakenlieden’, die met grabbeltonnen en andere spelletjes geld voor de spaarpot bijeen probeerden te verdienen. Ook werden suikerspinnen en snoep verkocht en de vrijmarkt werd opgevrolijkt met livemuziek van jeugdige muzikanten. Het spelletjesgehalte op het Raadhuisplein in de middag was bijzonder en gevarieerd. Veel springkussens en klauter- en klimmogelijkheden, maar onder andere ook een schiettent, bananen vangen, eendjes vissen, een klimmuur en ballen gooien op potten. Het was behoorlijk druk. Een gezellig samenzijn voor jong en oud.

Wie verder het dorp uitliep, trof een tweede verkooppunt aan. Ook de nonnen van het klooster naast de Karmelkerk aan de Stommeerweg boden spulletjes te koop aan. Kleine meubels, computerschermen, snuisterijen, snoep, koek en drankjes. Best pittig maar lekker was, volgens omstanders, de zelfgemaakte likeur van witte chocolade. De nonnen hebben het overigens prima naar hun zin in Aalsmeer, zo lieten ze weten. Best bijzondere inwoners in de gemeente, toch?!

Koningsdag in Kudelstaart is ook heel goed verlopen. Aan de oproep ‘Koningsdag vier je in Kudelstaart’ is groots gehoor gegeven. Menigeen kwam gezellig een ‘bakkie’ doen. Het was druk bij het Dorpshuis waar genoten is van het gevarieerde programma met activiteiten voor kinderen en livemuziek. Donderdag meer in de krant met uiteraard veel foto’s.