Onderscheiding voor regisseur Fataal

Uithoorn – De Uithoornse producent en regisseur Jesse Bleekemolen (Fataal) is dinsdag 28 november onderscheiden met een officiële oorkonde door de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld. Tevens is Bleekemolen benoemd tot ambassadeur van de stichting, die sinds 1997 streeft naar een samenleving waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van geweld.

Bespreekbaar gemaakt

Bart Wisburn van de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld: “Het is Jesse Bleekemolen gelukt met zijn speelfilm Fataal, gevolgd door de scholentour, het thema zinloos geweld bespreekbaar te maken bij een brede doelgroep. We zijn verheugd dat een jonge filmmaker zich zo sterk inzet voor de rampzalige gevolgen van zinloos geweld. Als stichting zijn wij meer dan trots om Jesse te benoemen als ambassadeur van de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld door middel van een officiële onderscheiding.”

Jesse Bleekemolen is enorm trots: “Het maken van Fataal was een intensief proces en het is geweldig dat de film zo’n succes geworden is. Deze oorkonde is een bijzondere waardering en krijgt een mooi plekje bij ons op kantoor.”

Fataal

Jongeren komen relatief veel met zinloos geweld in aanraking. Geïntrigeerd door dit onderwerp maakte de 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen de hartverscheurende film Fataal over de rampzalige gevolgen van zinloos geweld. De film met onder meer Jeffrey Hamilton, Priscilla, Stijn Fransen, Harry Piekema en Mamoun Elyounoussi in de hoofdrollen ging in oktober 2016 feestelijk in première en werd door ruim 32.000 bezoekers gezien. Daarnaast zagen ruim 13.000 scholieren het filmdebuut van Jesse Bleekemolen als onderdeel van de ‘Fataal School Tour’ in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie. De film werd door publiek en pers gewaardeerd. Momenteel is Bleekemolen bezig met de productie van Fataal de Musical, dat naar een script van Dick van den Heuvel (Afblijven, Spijt) in 2018 in de Nederlandse theaters te zien zijn. Daarnaast maakt hij een documentaire over snowboarder Chris Vos en zwemster Liesette Bruinsma. Ook staat een seizoen SpangaS op de planning.

Oorzaken en gevolgen

Over de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld (bekend van het lieveheersbeestje) streeft naar een samenleving waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van geweld. Samen het vertrouwen krijgen dat je werkelijk altijd iets kunt doen tegen pesten, agressie en geweld. Help en stimuleer elkaar, zodat elke actie en elk initiatief een verschil maakt. Geef mensen het vertrouwen dat je altijd iets kan doen om op een positieve wijze je eigen leefomgeving te verbeteren. Kijk verder op www.moed.nl

Foto: Van links naar rechts: Robin Aarts (coproducent Fataal), Burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn, Bart Wisbrun (oprichter Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld) en Jesse Bleekmolen (regisseur).