Noodkreet Kinderhulp uit Oeganda!

Aalsmeer – De Aalsmeerse stichting Kinderhulp Afrika draagt zorg voor bijna 700 (wees)kinderen in Oeganda waar ernstige droogte heerst. Door de droogte in Afrika is de oogst minimaal en door de hongersnood in het buurland Zuid Soedan wordt het schaarse eten, wat nog in Oeganda te krijgen is, opgekocht door hulp organisatie zoals de VN. De voedselprijzen zijn enorm gestegen in Oeganda, waardoor het eten voor de meeste mensen onbetaalbaar is geworden.

Deze ontwikkeling heeft ook voor Stichting Kinderhulp Afrika ernstige gevolgen. Zo betaalden ze in december 2016 voor een zak rijst nog 270,000 shilling, nu is dat gestegen naar 350,000 shilling. Dit is een stijging van 30% in een paar maanden. Driemaal per dag moeten zij bijna 700 monden voeden en dat willen ze blijven doen. Jaarlijks geven ze 65.000 euro uit aan eten. Deze stijging van voedselprijzen betekent voor hen een verhoging van het budget met ongeveer 20.000 euro per jaar.

De stichting heeft een aanvraag bij stichting OSA ingediend voor noodhulp in deze situatie. Help mee deze kinderen eten te blijven geven! IBAN 5066 t.n.v. St. Kinderhulp Afrika. Kijk voor meer informatie op www.kinderhulp-afrika.nl.