Nederland leest in teken van robots

Amstelland – Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt aan, in grote aantallen. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Lees de toekomst. De Bibliotheek is de plaats voor ontmoeting en debat over maatschappelijke thema’s en bespreekt in november de toekomst. Praat mee over robotica en krijg het boek ‘Ik, robot’ cadeau.

Robotica

Het thema van Nederland Leest 2017 is ‘robotica’ en het boek dat je in november in de Bibliotheek Amstelland gratis kunt krijgen is: ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov. Het is een futuristische vertelling rond een robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. De hele maand november zijn er allerlei gave, futuristische en gezellige activiteiten in de Bibliotheek. Hieronder een kleine selectie, voor jong en oud, dus loop gerust een keertje extra binnen.

Literair verhaal

Het robot experiment met Ronald Giphart. Kun je met een robot een literair verhaal schrijven? Giphart vertelt over het slagen dan wel falen van dit experiment in de Thamerkerk in Uithoorn op donderdag 9 november om 20.00 uur. Prijs 12,50 euro.

Workshops

Upcycling met Pippa-Lotta. Workshop waarin je een vintage kinderstoeltje met robotsjablonen voor je (klein)kind kan pimpen. Stadsplein Amstelveen op zondag 19 november om 13.15 uur. Prijs vanaf 50 euro, inclusief stoeltje. Ouder en kind special; gadgets, drones en wearables. Alles over fascinerende hightech snufjes. Zien is geloven. Stadsplein Amstelveen op zondag 26 november om 11.00 uur. Prijs vanaf 2,50 euro.

Meer informatie over Nederland Leest, Robotica en de overige activiteiten op de website www.debibliotheekamstelland.nl of in één van de Amstelland bibliotheken.