Natuurbeleving bij Mama Lokalen

De Ronde Venen – Woensdagochtend 10 april (Abcoude) en vrijdagochtend 12 april (Mama Lokaal Mijdrecht) organiseert Ouders Lokaal voor de allerkleinsten en hun mama’s (en papa’s) een leuke natuurbeleving. De activiteit wordt verzorgd door Emilie Zandvliet van ‘Peuters in het Wild’ en is mogelijk dankzij een financiële bijdrage vanuit het provinciale project ‘Groen doet goed’. Emilie zal deze ochtend met de kinderen en mama’s de lente centraal zetten. Als het lente is, wordt de natuur wakker. Er komen weer blaadjes aan de bomen, er zijn bloemen en ook de kleine diertjes worden weer actief. Gaan jullie mee op zoek? 

Kinderen (en volwassenen!) hebben natuur (een natuurlijke omgeving) nodig. Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van hun motoriek en zelfvertrouwen, het helpt tegen concentratieproblemen en het bevordert de creativiteit. De hele dag binnen zitten met tablet of spelcomputer veroorzaakt bovendien bijziendheid en rugproblemen op jonge leeftijd. In een natuurlijke omgeving spelen kinderen veel gevarieerder, zijn er minder onderlinge problemen. Er zijn allerlei uit-dagingen. Geen dag is hetzelfde.

Dus naar buiten allemaal. Leer samen met Emilie hoe je dit stimuleert bij je kind(eren) en geniet samen van de natuur om je heen. Bij slecht weer zijn alle activiteiten binnen. De activiteit start om half 11 en duurt ongeveer drie kwartier. Koffie staat om 10.00 uur klaar.