Mooie wedstrijden bij Ronde van Uithoorn

Uithoorn – Zondag 3 september is de Ronde van Uithoorn verreden op het clubparcours van UWTC op sportpark de Randhoorn. Als eerste groep gingen de veteranen 60+ en 68+ van start, waarbij de 68+ veteranen om de Theo Oudshoorn Memorial Bokaal streden. Hier stonden de UWTC renners Leen Blom, Nico Fokker, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh aan het vertrek. Nadat burgemeester Oudshoorn het startschot had gegeven ontstond er bij de 60+ al vroeg een kopgroep van 5 renners, onder aanvoering van Michael Bolle en Piet Kralt en zij bouwden een mooie voorsprong op en werden niet meer achterhaald door het peloton.

De wedstrijd werd gewonnen door Piet Kralt uit Rijnsburg, 2e Michael Bolle uit Wezep en 3e Arie Blomberg uit Kedichem. John Tromp finishte als 8e en Piet Rewijk als 15e. Na het startschot bij de 68+ werd er direct actief gekoerst omdat er een mooie leidersprijs te verdienen was. Na 13 ronden wist Piet Gruteke uit het peloton te ontsnappen en nam een ruime voorsprong. Met nog 5 ronden te gaan wist Marinus Lockefeir ook uit het peloton te demarreren en beide renners werden niet meer door het peloton ingelopen. De wedstrijd werd gewonnen door Piet Gruteke uit Rotterdam voor Marinus Lockefeir uit Oud Gastel. Guus Zantingh uit Mijdrecht won de spurt van het peloton voor de 3e plaats. Leen Blom eindigde als 8e en Nico Fokker als 16e.

Veteranen 50+
Vervolgens stonden de 50+ renners aan de start met daarbij UWTC renners Sjon van den Berg, Louis Oude Elferink en Rene Oudshoorn. Vanaf het startschot was Tonny Berends erg actief maar hij wist niet uit de greep van het peloton te blijven. Helaas viel Sjon van den Berg uit wegens pech. Een massasprint moest de wedstrijd beslissen. John Oudshoorn uit Uithoorn ging van ver aan en won de wedstrijd overtuigend voor Tonny Berends uit Meteren en 3e werd Marcel Lambregts uit Giessenburg. Louis Oude Elferink eindigde als 19e en Rene Oudshoorn als 23e. Meer uitslagen leest u in de Nieuwe Meerbode van woensdag 6 september