Midweek voor gasten Zonnebloem

De Ronde Venen – “Ik ben al jaren aan huis gekluisterd, ik had niet durven hopen dat ik ooit nog op vakantie mocht gaan”, dat verzuchtte een geëmotioneerde gaste van Zonnebloem Vinkeveen/Waverveen. Door hun fysieke beperkingen hebben de Zonnebloem gasten speciale faciliteiten en pleegzorg nodig als zij op vakantie willen. Dit maakt het moeilijk en ook kostbaar om dat zelf te organiseren.

Dit was de reden dat de vrijwilligers van de Zonnebloem Vinkeveen/Waverveen dit jaar de handen ineengeslagen hebben en een vakantieweek georganiseerd hebben in Lunteren voor tien van de gasten. Een speciaal voor deze doelgroep ingericht hotel, heerlijke maaltijden en dagelijkse uitjes naar o.a. het Openluchtmuseum en begeleiding door een vrijwilliger per gast maakten het een intensieve maar onvergetelijke week. De breed glimlachende en glunderende gasten, het zichtbare genieten maakte het ook voor de vrijwilligers een mooie en dankbare week.

Naast een eigen bijdrage door de deelnemers werd de week mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting Johannes de Doper, Van Schie Mijdrecht en Constructiewerken Borger. Zonder deze financiële steun was het niet mogelijk dit uitje betaalbaar te houden.