Marten Toonder als verhalenverteller

Amstelveen – Toonderkenners Dick de Boer en Amstelvener Klaas Driebergen belichten de veelzijdigheid van kunstenaar Marten Toonder met verhalen en sfeerbeelden op woensdag 11 april van 19.30 tot 21.30 uur in bibliotheek Stadsplein Amstelveen.

Het oeuvre van Marten Toonder, de bedenker van Olivier B. Bommel en Tom Poes, is bijzonder veelzijdig: het omvat talloze strips, cartoons, illustraties, tekenfilms, verhalen, essays, gedichten en een autobiografie. Maar ten diepste beschouwde Toonder zichzelf als een ‘verhaaltjesverteller’, die daarbij al deze verschillende vormen gebruikte. In deze lezing wordt die veelzijdigheid getoond (ook door middel van veel mooi beeldmateriaal), met speciale aandacht voor de nieuwe essay- en verhalenreeks ‘Het complete proza van Marten Toonder’.

De sprekers op deze avond zijn Toonderkenners Dick de Boer en Klaas Driebergen. Dick maakte samen met Loek Donders het boek De tekentafel wiebelde een beetje: De beginjaren van Marten Toonder 1933-1943. Klaas schreef eerder Bommel en Bijbel en het ‘Schrijversprentenboek’ Marten Toonder: Een dubbel denkraam. Samen bundelden zij ook de gedichten van Toonder in Nu is de moen gevangen: Alle poëmen van Marten Toonder. Meer informatie: www.klaasdriebergen.nl