Legio mogelijkheden bij Drukte van Belang

 

Vinkeveen. Het voormalige zusterhuis van Maria Oord aan de Herenweg 63E in Vinkeveen is kort geleden verbouwd tot appartementencomplex. Er zijn 39 sociale huurappartementen die allemaal bewoond zijn. Maar op de begane grond is een lege ruimte van ongeveer duizend vierkante meter die nog ingevuld moet worden. Woningcorporatie GroenWest als eigenaar van het pand en de Rabobank hebben gezocht naar mogelijkheden om er een bestemming aan te geven. Een aantal werkgroepen dat er wel brood in zag kruiste hun pad. Dat waren Werken & Ontmoeten, Preventie & Zorg en Pop-up. Die hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn gaan samen verder gegaan onder de (voorlopige) projectnaam WOEV. WOEV staat voor Werken, Ontmoeten, Ervaren, Verbinden, Dat is straks allemaal te beleven op de begane grond van het voormalige zusterhuis in Maria-Oord onder de naam ‘Drukte van Belang’.

WOEV heeft een voorlopige overeenkomst met GroenWest om de ruimte een zinvolle invulling te geven met o.a. sociaal-maatschappelijke en culturele activiteiten, paramedische zorg, kunstactiviteiten (schilderatelier), horeca, commerciële activiteiten, zakelijk verhuur van ruimten, ZZP-werkplekken enzovoort. Fysiek kan dat allemaal nu nog niet omdat de gehele ruimte onder het pand nog gestript is en bouwkundig verder afgewerkt moet worden. Vervolg elders in deze krant. Meer hierover lees de Nieuwe Meerbode woensdag 18 november

 

Fotobijschrift

Ondertekening van de intentieverklaring door Eric de Haan van de bibliotheek. Links van hem Ron van Vark en Mirjam Meulemans. Rechts Anneke Huisen.