Leescoördinatoren krijgen certificaat uitgereikt

De Ronde Venen – Op woensdag 15 mei hebben 11 leerkrachten van basisscholen in De Ronde Venen hun certificaat behaald als leescoördinator. Wethouder Maarten van der Greft heeft in de Bibliotheek Mijdrecht elke nieuwe leescoördinator persoonlijk het certificaat overhandigd. De scholen konden meedoen dankzij subsidie van de gemeente De Ronde Venen. De cursus ‘Open Boek’ die de leerkrachten gevolgd hebben, is een onderdeel van de Bibliotheek op school. Dit programma helpt scholen om de leerlingen aan het lezen te krijgen en te houden. Er wordt vooral ingestoken op leesplezier en leesmotivatie.

Wil je als leerkracht ook de cursus Open Boek volgen? In september start er weer een cursus. Kijk voor meer informatie over de Bibliotheek op school op: www.bibliotheekavv.nl/onderwijs

Op de foto: Wethouder Maarten van der Greft, de leerkrachten van de Driehuis, de Hoflandschool, de Jozefschool, Kidscollege, St. Antoniusschool, Paulusschool, Twister en de Willespoort met certificaat, de twee trainers en de directeur van de Bibliotheek Eric de Haan. Foto aangeleverd.