Kunstweekend Wilnis: Vergeten verleden

De Ronde Venen – De titel ‘Vergeten verleden’ van het kunstweekend in Wilnis staat in het teken van de ziekte Alzheimer. Aquarellist Nol van der Neut heeft de ziekte Alzheimer en zijn droom is een echte expositie met al zijn werken. Helaas is dat er nooit van gekomen. Nol heeft een gedegen opleiding bij de Rietveld Academie gehad en was in zijn werkzaam leven ontwerper en aquarellist.
Zijn werken zijn allemaal keurig gelijst en bestaan uit realistische en impressionistisch werken, straatbeelden, koeien, portretten en landschappen.Nol heeft een eigen stijl en was zeer gedreven.
Vanwege zijn ziekte hopen de initiatiefnemers dat deze expositie voor hem een feest van herkenning zal zijn.

Zus en vriendin
Zus Laura Ruhé is beeldhouwster en deze combinatie met Nol gaat voor de kunstkenner een ware snoepwinkel worden. Henny Schuilenburg, de vriendin van Nol, heeft samen met Laura al zijn werken uitgezocht en op orde gebracht zodat het een unieke expositie kan worden.

Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Alzheimer Nederland. De expositie is in het weekend van 9 en 10 december en beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur.Het adres: Galerie ‘Boven Verwachting’, Herenweg 298a, Wilnis