Korfballers VZOD winnen glansrijk

Kudelstaart – Afgelopen zaterdag koersten de Kudelstaartse korfballers naar Nieuw Vennep voor een op voorhand aantrekkelijke streekderby tegen KIOS. Ook de grote trouwe supportersschare reisde mee, zodat op de tribune de slag alvast gewonnen was. De selectie van VZOD had recent een wedstrijd van KIOS bezocht, dus dit team had voor trainer/coach Frits Visser nauwelijks geheimen meer. De tegenstander was uitvoerig geanalyseerd en daarop was de tactiek afgestemd. En dit was vanaf de eerste minuut te merken. Josine Verburg beet de spits af voor een heerlijke korfbalavond, gevolgd door treffers van Bart Verheul en Donja Passies: 0-3. KIOS wist zich geen raad met het sterke, gedisciplineerde VZOD, maar scoorde desondanks toch tweemaal. Routinier Martijn Vervark knalde toen tweemaal in één minuut van exact dezelfde plek raak en bracht de marge op vier: 2-6. De doelpuntenmachine bleef onafgebroken met dodelijke precisie schoten afvuren en vlak voor rust prikten Verheul en Passies er nog één bij: 5-14. De teams scoorden in de tweede helft om en om en zo stond er tien minuten vóór tijd een 10-18 tussenstand op het bord. Dichterbij liet het team van trainer/coach Frits Visser hen niet komen want nadat beide teams elk nog tweemaal hadden gescoord, floot de goed leidende scheidsrechter af op een eindstand van 12-20. Een prachtige overwinning voor het team van trainer/coach Frits Visser. Ook aanstaande zaterdag weer een streekderby voor de VZOD-ers, tegen de nummer twee Atlantis om 16.45 uur in de Proosdijhal. Uiteraard zijn alle supporters en andere belangstellenden weer van harte welkom.