Korenpalet, SPIE-feest, Four Tina en midgetsjoelen

Aalsmeer – Nog even geduld, maar op zondag 29 maart is het zover. Dan wordt Aalsmeers Korenpalet ten gehore gebracht door Con Amore, Toonkunstkoor Aalsmeer en Vivace. Voor de pauze zingen de koren uit hun eigen repertoire. Na de pauze brengen zij gezamenlijk ‘Captain Noah and his floating zoo’, een onderhoudend stuk over Noach, zijn ark en alle dieren. De koren worden bijgestaan door de solist Berend Eijkhout en door een muzikaal combo, bestaande uit: pianist Geert Bremer, bassist Sergio Leeflang en slagwerker Thomas Disseldorp. Bovendien zullen er leuke videobeelden vertoond worden, waarvoor Roeland van der Hoorn gezorgd heeft. Er zijn nog kaarten à 10 euro per stuk te koop bij de koorleden of bij Dorry de Graaf, per email dorryrav@gmail.com of telefonisch via 368372. Het Aalsmeers Korenpalet wordt gehouden in De Bloemhof aan de Hornweg 187 en begint om 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur.

 

Feestavond pramenrace

Noteren in de agenda, maar vooral ook komend weekend genieten van alle activiteiten en optredens die in Aalsmeer georganiseerd worden. Vanavond, vrijdag 13 maart, vindt de SPIE feestavond plaats in The Beach aan de Oosteinderweg 247a met bekendmaking van de thema’s van de pramenrace en junior-pramenrace. De aanvang is 20.00 uur. In Feesterij de Bok aan de Dreef is het elke vrijdag een gekkenhuis en zaterdag 14 maart wordt het hier ‘een grote klerezooi’. Gewoon een gezellig feest voor iedereen vanaf 18 jaar vanaf 22.00 uur, maar eerst is de ‘tent’ voor de jongste inwoners: Om 19.00 uur gaat de muziek aan voor de kinderdisco!

Ook zaterdag 14 maart: * Muziektheater ‘Four Tina’, een tribute aan zangeres Tina Turner, vanaf 20.00 uur, gevolgd door het eerste mannenevenement PWR-4men in het Crown Theater aan de Van Cleeffkade.

* De Aalsmeerse Oratoriumvereniging brengt de Matthäus Passion in de Bloemhof aan de Hornweg. Aanvang: 20.00 uur.

* De N201 presenteert een gloednieuw concept: Het eerste echte technofeest met lachter de knoppen liefst vijf verschillende dj’s. Het feest begint om 22.00 uur en minimumleeftijd is achttien jaar.

* KCA trakteert op een swingende jazzavond met een optreden van het kwartet rond saxofonist Bart Wirtz. “Een nieuw jazzgrootheid”, aldus KCA. Mis het niet. Aanvang: 21.30 uur.

Zondag 15 maart: * Blues van de Kid Lazy Band in The Shack aan de Schipholdijk 253 b in Oude Meer vanaf 16.00 uur.

* Marlayne’s Sunday Session met speciale gast zangeres Leonie Meijer in Studio’s Aalsmeer, Van Cleeffkade vanaf 16.00 uur.

Tips: Zaterdag 14 maart kleding- en speelgoedbeurzen in Dorpshuis Kudelstaart van 12.00 tot 14.30 uur en in kinderdagverblijf ’t Kroontje aan de Kruisweg in Aalsmeerderbrug van 11.00 tot 13.00 uur. Kraakmarathon in café Sportzicht in de Sportlaan van 13.00 tot 01.00 uur en (aanrader) midgetsjoelen in de RKDES-kantine aan de Wim Kandreef. Dit sjoelen met hindernissen begint om 20.00 uur.

Foto: Wat wordt het thema van de dertigste pramenrace?