Kooyman Polderloop wordt weer spektakel

De Kwakel – Donderdag 2 augustus wordt traditioneel op de tweede dag van het Kwakelse polderfeest de Kooyman Polderloop gehouden. En dat gebeurt dit jaar al weer voor de 30e keer, een jubileumeditie dus.

De organisatie van deze regionaal zeer populaire loop is weer een samenwerking tussen atletiekvereniging AKU en het feestcomité de Kwakel. De start en finish vindt ook dit jaar weer plaats op het evenemententerrein in de Kwakel achter het sportpark van KDO. Daar staat ook de grote tent waar kan worden ingeschreven en ruimte is om om te kleden en tassen neer te zetten. Daarnaast stelt KDO weer een aantal kleedruimtes beschikbaar waar ook kan worden omgekleed en gedouchet.

De Polderloop is, hoewel deze midden in de vakantieperiode valt, al jaren druk bezocht en veel lopers komen graag naar de Kwakel om aan deze gezellige loop mee te doen. Er staan altijd heel veel toeschouwers langs de weg en op de Vuurlijn en kunnen op deze manier de lopers een paar keer zien passeren. De kinderloop over 1 kilometer wordt steeds populairder, meer dan 200 kinderen staan de laatste jaren aan de start. De 4 en met name de 10 kilometer trekken een groot aantal lopers, de organisatie verwacht ook dit jaar weer meer dan 700 enthousiaste lopers aan de start van deze twee afstanden.

G-run in samenwerking met Ons Tweede Thuis

Daarnaast heeft de organiserende vereniging AKU in samenwerking met stichting Ons Tweede Thuis vorig jaar een G-run in het programma opgenomen en dat was zo’n succes dat een groot aantal mensen die hebben deelgenomen aan de polderloop nu wekelijks bij AKU op de atletiekbaan trainen. De organisatie heeft er daarom niet aan getwijfeld om dit initiatief een vervolg te geven en daarom start de polderloop ook dit jaar met een G-run over 1,6 kilometer. Naast clienten van Ons Tweede Thuis zijn uiteraard andere mensen met een beperking van harte welkom om aan de G-run mee te doen.

Programma

Het programma van de Polderloop luidt als volgt:
– 18.30 uur: start G-run over 1,6 kilometer
– 19.00 uur: start kinderloop over 1 kilometer
– 19.15 uur: start 4 kilometer
– 20.00 uur: start 10 kilometer

De inschrijving start om 18.00 uur. Deelnemers aan de G-run en de kinderloop ontvangen een mooie medaille en alle deelnemende kinderen na afloop nog een ijsje. Deelnemers aan de 4 en 10 kilometer ontvangen naast het traditionele plantje een extra herinnering. Voorinschrijven kan via www.inschrijven.nl.