‘Klusjesmannen’ actief: Doe geen zaken met ze!

Aalsmeer – Ze zijn er weer, de Ierse of Engelse klusjesmannen. Ze bellen aan bij oudere inwoners met ‘tips’ en ‘adviezen’ om bijvoorbeeld dakpannen te vervangen of recht te leggen, goten schoon te maken, de tuin eens te onderhouden en noem maar op. Na het aangaan van een contract komen er veelal Oost-Europese klussers die ‘aan het werk’ gaan. Vervolgens komen de Ierse of Engelse mannen weer terug en presenteren een buitensporige, hoge rekening.

De politie Alphen aan de Rijn en omgeving start deze week een offensief tegen deze lieden. In deze plaats gaan ze dus weg, maar  Aalsmeer en Uithoorn liggen in de buurt en zijn ook best interessante werkterreinen. De politie raadt u dringend aan met lokale ondernemers zaken te doen en dus niet met deze buitenlandse klusjesmannen!

Deze week is aangebeld bij een inwoner uit Aalsmeer van 83 jaar. Volgens de klussers lagen de dakpannen op zijn huis scheef en was herstel dringend nodig. De inwoner  meldde de mannen dat hij in een huurhuis woont en dat ze zich bij eigenaar Eigen Haard zouden moeten melden om eventuele reparaties te verrichten. De man heeft nog naar Eigen Haard gebeld en gevraagd of de woningbouwvereniging opdracht had gegeven om werkzaamheden aan de huizen uit te voeren, maar (uiteraard) wist men hier van niets. De klusjesmannen zijn afgepoeierd  en de politie raadt alle inwoners aan dit ook te doen! Bel de politie als onbekende klussers aanbellen en reparaties aan uw woning of onderhoud van de tuin voorstellen. Probeer gezichten te onthouden en noteer vooral kentekens van de auto’s of bestelbusjes waarin de heren rijden. De politie is bereikbaar via 0900-8844.