Julius Caesar in Bostheater

Amstelland – Deze zomer brengt Orkater in coproductie met Het Amsterdamse Bostheater in samenwerking met SSBA Shakespeares Julius Caesar op toneel. In het openluchttheater van het Amsterdamse Bos delen de acteurs van Orkater het podium met de blazers van K.O.Brass (bekend van Kyteman Orchestra). Een muzikale Shakespeare onder de sterren.

Wanneer Julius Caesar de absolute macht in handen dreigt te krijgen wordt Brutus op de proef gesteld. Wat weegt hem zwaarder, zijn vriendschap met Caesar of het voortbestaan van de democratie? Eigenbelang of landsbelang?

Shakespeare schreef een tragedie die zich afspeelt in de achterkamertjes van het Romeinse rijk waar het politieke spel op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Jaloezie en geslepenheid komen in het gedrang met idealen en de noodzaak om democratische waarden te verdedigen; tegen elke prijs. Regisseur Michiel de Regt laat muziek, taal en beeld samensmelten tot een voorstelling die haarfijn blootlegt hoe kleine mensen in staat zijn tot daden waarvan de gevolgen immens blijken.

De première van ‘Julius Caesar’ is op 3 augustus. Te zien in het Amsterdamse Bostheater 25 juli tot en met 9 september.

Julius Caesar wordt gemaakt door een groep jonge en energieke makers die in de afgelopen jaren hun sporen verdienden met eigen producties en concerten en daarnaast furore maakten bij vermaarde instellingen en orkesten. Regisseur Michiel de Regt valt op door zijn heldere en precieze vormtaal en heeft een reeks geslaagde regies op zijn naam staan.