Jaap Overbeek: “17 Jaar politiek eist zijn tol”

Aalsmeer – “De informatie over mijn terugtreden als gemeenteraadslid is verzorgd door het bestuur van het CDA. Van diverse kanten ben ik gevraagd om mijn ‘persoonlijke redenen’ toe te lichten. Ik begrijp dat. Op dit moment volsta ik met de constatering dat 17 jaar politiek zijn tol begint te eisen. Hoewel ik het met veel plezier en inzet heb gedaan, merk ik dat na de laatste verkiezingen en de nieuwe verhoudingen gecombineerd met een andere wijze van politiek bedrijven mij niet in de koude kleren is gaan zitten en mij het plezier in het raadswerk hebben doen verliezen. Met name de laatste maanden heb ik daar last van en heeft het ook zijn invloed op mijn privéleven en op mijn functioneren bij de Belastingdienst. Het is voor mij echt een worsteling geweest, maar uiteindelijk heb ik na 17 jaar het privé belang laten prevaleren.

Bij dit alles komt ook nog een gezondheidsprobleem. Er moet een enkelprothese bij mij geplaatst worden vanwege een versleten enkel. De operatie schuif ik steeds weer voor mij uit, omdat het niet uitkomt. Nu moet het er maar eens van komen. Ik heb er begrip voor dat dit niet alle vragen beantwoordt, maar ik hoop dat dit het begin van een antwoord is en dat jullie mij even de tijd gunnen om ook met mezelf in het reine te komen wat betreft deze beslissing”, aldus Jaap Overbeek in een eerste reactie.