Het Zideris Maatjesproject: “Zie jij mij? Ik zie jou!”

Mijdrecht – Samen koken, een wandeling maken of een leuke nieuwe plek bezoeken.Helaas is dit voor onze cliënten in Mijdrecht niet altijd vanzelfsprekend.

Ondanks alle georganiseerde activiteiten en de ondersteuning die ze bieden, kunnen eenzaamheid en verveling soms uitdagingen vormen voor de cliënten, zowel tijdens het weekend als doordeweeks.

Voor de cliënten (jongeren en volwassenen met een fysieke en/of verstandelijke beperking) is Zideris Mijdrecht op zoek naar maatjes die wekelijks of maandelijks wat tijd met hen willen doorbrengen, dit kan structureel of af en toe. Wil jij iemand echt even gezien en gehoord laten voelen? Word dan een maatje bij Zideris! Het maatjesproject verbindt mensen met een beperking met enthousiaste vrijwilligers. Samen creëren ze vriendschappen, bouwen ze vertrouwen op en beleven ze mooie momenten.

Als vrijwilliger bij Zideris krijg je veel flexibiliteit; je hoeft niet vast te zitten aan een vast aantal uren. We kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Je kunt verschillende soorten maatjes zijn, zoals wandelmaatjes, fietsmaatjes, koffiedrinkmaatjes, sportmaatjes of kookmaatjes, enzovoort. Het zijn juist de kleine dingen die een groot verschil maken.

Ben je wekelijks en/of maandelijks een paar uur beschikbaar en wil je graag een maatje van iemand worden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Voor meer informatie kun je mailen naar de vrijwilligerscoördinator via vrijwilligerswerk@zideris.nl.

Foto: aangeleverd