Politie

Hennepplantage in woning Seringenstraat

Aalsmeer – Gisteren, woensdag 8 april, is de politie om tien voor zes in de avond een woning in de Seringenstraat binnen gegaan. Van meerdere inwoners had de politie melding gekregen dat er vermoedelijk een hennepplantage in het huis was aangelegd. De berichten bleken juist. In de woning zijn in totaal 900 hennepplanten aangetroffen. De wiet werd gekweekt op zowel de eerste als de tweede etage van het huis.

In de middag hadden agenten vier personen de woning binnen zien gaan. Alle vier zijn aangehouden. De twee vrouwen van 36 en 46 jaar hebben geprobeerd achter het huis uit te vluchten nadat agenten hadden aangebeld, maar hier was rekening mee gehouden. Ze zijn ingesloten, net als de twee mannen van 22 en 20 jaar, die zich in het huis verstopt hadden. De man van 20 jaar bleek ook nog gesignaleerd te staan voor 59 dagen gevangenisstraf. Hennep kweken was overigens niet nieuw voor het viertal. In 2014 zijn ze ook betrapt op het hebben van een hennepplantage. De vier hebben geen vaste woon- of verblijfplaats.

Alle planten zijn uit de woning gehaald en vernietigd. Ook alle attributen, waaronder warmtelampen, zijn in beslag genomen. De nodige elektriciteit voor de kwekerij werd afgetapt uit de meterkast. Hier kunnen de vier een behoorlijke naheffing voor krijgen, evenals hen een hoge (geldelijke) straf te wachten staat.