Handtekeningen voor aansluiting op Wilnis

De nieuw te bouwen woonwijk in Marickenland wordt gebouwd zonder directe aansluiting op Wilnis. Dat moet anders vindt het platform “Wilnis klopt”, dat actief is voor de verbetering van de kern Wilnis als veilige, vriendelijke en leefbare woon, werk- en leefgemeenschap.

Pleidooi

Tom van Zijl van “Wilnis klopt” overhandigde afgelopen maandag enkele honderden handtekeningen aan wethouder David Moolenburg. Van Zijl deed een krachtig pleidooi om de nieuwe woonwijk snel aan te sluiten op Wilnis, omdat de nieuwe woonwijk in heel veel opzichten een positieve uitstraling op het dorp kan hebben. Die aansluiting zou op de Wethouder Van Damlaan moeten komen, zonder dat huizen gesloopt worden. Van Zijl: “Daarbij hebben we wel de hulp van het college en de gemeenteraad nodig.”

Kilometers lange U-bocht

In de map met ondersteunende handtekeningen staat waarom een dringend beroep op het gemeentebestuur wordt gedaan. “Zoals het nu is bedacht, ligt de wijk vanaf de start van de bouw tot aan 2019 en wellicht zelfs tot in 2020 met haar rug naar Wilnis toegekeerd. De ontsluiting aan de kant van de wijk Veenzijde-1 wordt niet bij de aanvang van de bouw van de eerste fase gerealiseerd, maar zal pas in de tweede fase ontwikkeld worden. Dat heeft als consequentie dat de mensen die in de Maricken komen wonen met een U-bocht Wilnis moeten bereiken, hoewel ze er officieel wel wonen.” Met de U-bocht wordt het enige ingeplande tracé bedoeld, dat via de Mijdrechtse Dwarsweg naar de Ir. Enschedeweg loopt om vervolgens op die provinciale weg na de verkeerslichten naast de kerk rechtsaf te slaan om dan pas het dorp in te rijden. Voor meer nieuws hierover lees de Nieuwe Meerbode woensdag 21 september