Handbal: Heren FIQAS A1 kampioen!

Aalsmeer – Na de inhaalrace van de heren A1 van FIQAS Aalsmeer vorige week tegen Hellas in Den Haag (25-25) traden beide ploegen op zondag 15 maart weer aan voor een lekkere pot handbal, dit keer in Aalsmeer. Voor FIQAS was dit de mogelijkheid om kampioen te worden en voor Hellas om dit nog een weekje uit te stellen. De wedstrijd ging vlot van start door een snelle openingstreffer van Erik, maar dat was meteen ook het enige doelpunt voor FIQAS in de eerste 5 minuten. Hellas scoorde daarentegen wel drie keer, dus het werd tijd voor een andere aanpak. Dit resulteerde gelukkig in twee breaks via Jeffrey en een goal van Koen, waardoor er na 9 minuten een 4-3 voorsprong op het bord stond. Marco stopte een aantal ballen, maar kon niet voorkomen dat Hellas aanhaakte (4-4). Vanaf dat moment dicteerde Aalsmeer de eerste helft. Via een strafworp van Erik, goals van Fedde, Dani, Emiel en Jeffrey, Koen en uiteindelijk ook Niels liep het verschil tot aan de rust op tot 5 goals (14-9). Een prima ruststand, verdiend op basis van inzet en goed spel. Hellas kwam veel beter uit de kleedkamer en had het verschil binnen 6 minuten teruggebracht tot 1 goal: 15-14, waarbij één speler vrijwel alle goals scoorde. De dekking was uit balans, kansen werden gemist en ook de keeper pakte in die fase minder ballen. De talrijke publiek begon wat onrustig op de tribunes te schuiven en verbaasde zich over het spel: waar was het frisse spel van de eerste helft gebleven? Zenuwen? Via goals van Niels en Dani kwam de stand op 17-14, maar in de minuten daarna werden vier kansen gemist, scoorde Glenn één keer en Hellas wel vier keer. Toch waren de ploegen na een kwartier weer in evenwicht: 18-18. Na een schot van Dani en goed doorgaan van Fedde werd het 20-18, stopte Yannick een bal maar pakte Hellas haar inhaalrace weer op: via 20-20 en 21-21 pakten zij nu hun eerste voorsprong 21-22 en bouwden die uit tot 21-23. In de 26e minuut scoorde Niels met een gericht schot 22-23 en werd Koen even later vrijgespeeld door diezelfde Niels: 23-23. In de 29e minuut scoorde Koen opnieuw vanaf de cirkel, nadat Dani goed voorbereidend werk verrichtte, maar deze voorsprong werd 30 seconden voor tijd teniet gedaan door wederom een mooie, individuele actie van Hellas: eindstand 24-24! Door het gelijke spel bleef het verschil tussen beide teams vier punten op de ranglijst en met nog één wedstrijd te spelen werd de FIQAS A1 daarmee onbereikbaar en is nu voor de tweede achtereenvolgende keer kampioen van de reguliere competitie! Knap gedaan, mannen, nu op naar het NK!