Grote Kerstboom van SPUK

Uithoorn – Sinds vrijdag staat er een grote, verlichte kerstboom voor het voormalige raadhuis aan Marktplein 2. In Uithoorn. Deze kerstboom is een initiatief van Stichting Promotie Uithoorn en de Kwakel (SPUK). Het bestuur en de Denktank van Stichting Promotie (PLUUithoorn & de Kwakel , een team van 12 vrijwilligers, streeft ernaar om van Uithoorn en de Kwakel een leuke(re) plaats te maken om te wonen, werken, verblijven en recreëren.

Daarom is de SPUK nauw betrokken bij de winkeliers, het bedrijfsleven, de recreatie, de gemeente zelf en initiatieven die er in onze gemeente georganiseerd worden. Daartoe onderhoudt zij contacten met de Ondernemers-verenigingen, Winkeliersverenigingen, horeca, gemeente en de organisatoren van evenementen zoals bijvoorbeeld AmstelProms.

Verzoek
Een maand geleden sloot Sylvia Zethoven, bewoonster van het Oude Dorp, zich op ons verzoek aan bij de Denktank van de (SPUK). Als medeorganisator van AmstelProms 2017 heeft zij laten zien een actieve bijdrage te willen leveren aan de leefbaarheid van Uithoorn. Eén van haar eerste SPUK-initiatieven is deze grote kerstboom.

Bij het aanleggen van de nieuwe waterlijn en de kade enkele jaren geleden, zag Sylvia dat de gemeente een speciale put met elektra plaatste, zelfs met het woord ‘KERSTBOOM’ op het putdeksel. Omdat de gemeente hier (blijkbaar) zèlf geen kerstboom plaatste, heeft de SPUK (met goedkeuring van de gemeente) het initiatief genomen en deze grote kerstboom met verlichting geplaatst en daarmee het Oude Dorp rondom de feestdagen nóg gezelliger gemaakt. Heeft u ook ideeën om onze gemeente mooier, leuker en gezelliger te maken, stuur dan een mail naar spukuithoorn@gmail.com