De Ronde Venen zegt ‘ja’ tegen trouwen op zondag

De Ronde Venen – Goed nieuws voor toekomstige bruidsparen die willen trouwen in gemeente De Ronde Venen: vanaf het nieuwe jaar is het mogelijk om ook op zondag in het huwelijksbootje te stappen. Het college heeft besloten deze extra mogelijkheid aan te bieden, omdat zij steeds vaker de vraag kregen van bruidsparen of dit mogelijk was.

Wethouder Maarten van der Greft (Dienstverlening): “In De Ronde Venen laten we liefde bloeien, vanaf 1 januari 2024 wordt dat nog mooier met de mogelijkheid om ook op zondag te trouwen. Hiermee geven we niet alleen gehoor aan de wensen van onze inwoners, maar ook aan ons coalitieakkoord ‘In het hart’. We zijn dan ook blij dat bruidsparen vanaf 1 januari 2024 ook op zondag het jawoord aan elkaar kunnen geven op een andere locatie dan het gemeentehuis. Dit biedt niet alleen onze inwoners meer flexibiliteit om hun trouwdag helemaal naar wens vorm te geven, maar trekt ook meer bruidsparen van buiten de gemeente naar onze prachtige gemeente om hier te trouwen. Daarnaast geeft het ook onze ondernemers meer kansen en stimuleert het de lokale economie.”

Uitzondering op het Burgerlijk Wetboek
Volgens het Burgerlijk Wetboek is het normaal gesproken niet mogelijk te trouwen op zon- en feestdagen, behalve als de gemeente een uitzondering geeft. Gemeente De Ronde Venen doet dit nu specifiek voor zondagen, omdat zij steeds vaker de vraag kregen of mensen op deze dag kunnen trouwen.

Ruimere keuze voor huwelijksdatum
Met de uitbreiding naar de mogelijkheid om ook op zondagen te trouwen biedt gemeente De Ronde Venen aanstaande bruidsparen een ruimere keuze voor hun huwelijksdatum. Dit stelt bruidsparen in staat om hun bruiloft te plannen op een datum die voor hen speciaal is. Maar ook op een datum met symbolische reeks of herhalende getallen. Zoals 24 maart 2024 of 24 november 2024.   

Meer Informatie
Voor meer informatie over trouwen op zondag, mogelijke trouwlocaties en de kosten, kunnen geïnteresseerden terecht op de www.derondevenen.nl/trouwen. Op deze website staan alle benodigde details over trouwen in De Ronde Venen en kunnen bruidsparen ook eenvoudig hun huwelijksdag plannen.

Foto gemaakt door: Amour Fotografie