Deelname Fietsmaatjes De Ronde Venen aan Lions fietstocht

De Ronde Venen – Afgelopen zondag 17 september heeft Fietsmaatjes De Ronde Venen mee gefietst met de fietstocht van de Lions Abcoude-Baambrugge. Om 10.30 uur was de start. Ondanks de regen stapten de vrijwilligers en gasten toch op de duofietsen en begonnen ze aan een mooie waterroute van 22 kilometer.

Halverwege de rit werd het gelukkig droog. Onderweg is er een alternatieve route gekozen omdat de duofietsen niet op de veerpont konden oversteken. Ondanks de alternatieve route werd er als eerste gefinisht door Fietsmaatjes De Ronde Venen.

De vrijwilligers en gasten genoten van de tocht en er is een mooi bedrag van 241 euro aan prijzengeld opgehaald. Dank aan allen die hebben mee gefietst voor Fietsmaatjes De Ronde Venen.

Wilt u vrijwilliger worden of bent u degene die niet (meer) zelfstandig kan fietsen? Fietsmaatjes De Ronde Venen is er voor mensen (gasten) die thuis wonen maar niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Een vrijwilliger haalt de gast thuis op en maakt een mooie fietstocht. Samen met de vrijwilliger wordt besloten hoe vaak, wanneer en waarheen er gefietst gaat worden. Elke fietsrit kost drie euro welke de gast betaalt.

De duofiets heeft elektrische ondersteuning en voor de gast armleuningen, voetenbakjes, een gordel en een draaistoel zodat de gast van alle gemakken is voorzien en veilig kan fietsen. De vrijwilliger remt en stuurt, de gast kan meetrappen in eigen tempo maar het hoeft niet. Elke vrijwilliger krijgt een proefrit zodat er veilig gefietst kan worden.

Er zijn op dit moment vier duofietsen beschikbaar in de Ronde Venen. In Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis staat een duofiets. De duofietsen van Fietsmaatjes De Ronde Venen herkent u aan de blauwe kleur en de gele hesjes op de rugleuningen van de fietsstoelen.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken: www.fietsmaatjesdrv.nl.
Ook kunt u een mail sturen naar info@fietsmaatjesdrv.nl.